Svaka čast momci.

Reprezentacija Srbije u baksetu 3×3 plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Izraelu. Oni su posle još jedne drame pobedili dselekciju Holandije rezultatom 21:19.

#related-news_0

Nije se očekivao u ovoj fazi okršaj prvog i trećeg nosioca, ali je do istog došlo zbog poraza u grupi Holanđana, što je garantovalo spektakl. Srbija je bila bolji tim i imala je prednost tokom čitavog duela, ali je na kraju dozvolila rivalu četiri šuta za pobedu. Na sreću, Vorti de Jong nije pogodio.

Briljirao je tandem Uba Nemanja Barać – Marko Branković, važne poene je u finišu postigao i Strahinja Stojačić koji je koš za pobedu postigao zakuccavanjem u poslednjim sekundama, dok je nešto slabiju partiju pružio Stefan Kojić.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Marko Branković i Nemanja Barać sa po sedam poena, šest je dodao Strahinja Stojačić, od čega čak četiri sa penala, dok je samo jedan postigao Stefan Kojić. Na drugoj strani je sa 12 poena blistao Vorti de Jong, Arvin Slagter je dodao četiri, dva Dimeo van der Horst, a jedan Julijan Jarling.

BONUS VIDEO