Luka Dončić Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Slatke muke

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić uskoro će morati da odluči koga će od dvojice stranaca u timu povesti na Mundobasket.

Sekulić može da bira između Majka Tobija, novog centra Crvene zvezde, i Džordana Morgana, koji je ovog leta uz reprezentaciju i dobijao je veću minutažu, iako nije evroligaški igrač.

PROČITAJTE JOŠ:

Majk Tobi i Džordan Morgan su protiv Crne Gore prvi put zajedno igrali i slovenačka publika je mogla da ih vidi na delu i da proceni ko bi mogao biti bolji za ovaj tim.

U slovenačkim medijima pojavila se i anketa, a više od 70% Slovenaca želi da u reprezentaciji vidi Majka Tobija, dok je svega nekoliko njih ostalo neodlučno.

Prema pravilima FIBA u reprezentaciji sme da nastupa samo jedan naturalizovani igrač, a Tobi je na prethodnim velikim takmičenjima bio opcija umesto Entonija Rendolfa, koji se prethodno oprostio od reprezentativne karijere.

Morgan je pokazao svoj kvalitet na terenu, bio je dvocifren u dva od četiri meča Slovenije na pripremama, ali Sekulić i dalje nije doneo konačnu odluku.

„Možda bi bilo najbolje da njih dvojica odigraju „jedan na jedan“ pa ko bude bolji on neka ide“, rekao je Sekulić kroz šalu.

Potom je uozbiljio priču.

„Izabraću onog za kojeg mislim da će dati veći doprinos ekipi. Videćemo ko se od njih dvojcie bolje uklapa u tim. Ne mogu da kažem više od toga“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tobi ima nešto veći napadački arsenal, ali je i Morgan odličan u igri dva na dva u paru sa Lukom Dončićem, koji redovno beleži tripl-dabl učinke.

Upravo bi Dončićeva reč u ovom slučaju mogla da bude presudna, jer su ključevi reprezentacije odavno dati njemu u ruke.

Na ovakav scenario navodi i nedavna izjava selektora da će se svakako konsultovati sa Dončićem kada bude rešavao pitanje jednog stranca kojeg može da vodi na Svetskog prvenstvo i ko bi to mogao da bude.

Takođe, postoji i opcija da Sekulić povede 14 igrača u Japan, među njima Morgana i Tobija, pa tek da na licu mesta da odluči kojeg će prijaviti za takmičenje.

BONUS VIDEO Dejan Milojević o razvoju Nikole Jokića: On je jedan od pet najjačih igrača u NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar