Erik Spoelstra Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Trener Majami Hita Erik Spolstra obnovio je poslovni ugovor sa klubom i raskinuo onaj bračni sa partnerkom.

Spolstra je od 2008. na klupi franšize sa kojom je osvajao titule u NBA ligi i vodio ju je do finala i lani kada je poražen od Denver Nagetsa.

PROČITAJTE JOŠ:

Majami je bio i u finalu 2020. kada je izgubio od Los Anđeles Lejkersa, a uspesi na poslovnom planu se Spolstri nisu poklapali sa onim što mu se dešavalo kod kuće.

Zato je krajem 2023. i početkom 2024. godine mnoge iznenadila vest o tome da se „Spo“ razvodi, a njegov paraf na novom ugovoru dugom osam godina i vrednom 120 miliona dolara sa Majamijem, koincidirao je sa okončanjem procesa razvoda.

To znači da, ukoliko je ugovor zaista potpisan posle razvoda, njegova doskorašnja supruga Niki Sap ostaje bez prava i na cent od spomenutog novca.

Spolstra je postao jedan od najplaćenijih trenera u NBA ligi, a od Niki se rastao u novembru 2023. posle sedam godina braka.

O temi o kojoj bruji Amerika oglasila se i sama bivša navijačica koja je besno odgovorila onima koji se šale na njen račun zbog tajminga novog ugovora trenera Majamija.

Posebno se obratila jednom od „trolova“ koji je ironično prokomentarisao da je to pravi način da se „razbije kasa“, odnosno izgubi velika količina novca.

„Odgovoriću na ovaj komentar ne zato što ima sličnost sa mojim privatnim životom, već zato što predstavlja širi proces mišljenja onih koji me zlostavljaju već godinama. Prema bezosećajnom, neznalačkom i neinformisanom društvu tamo, žene ne mogu da ‘pobede’. Žene ne mogu da budu iskreno zaljubljene u nekog uspešnog. Ne, samo se pretvaraju zbog novca, a ako žena izabere da više ne bude sa svojim partnerom, ona je očito idiot. I ne, neću ovo da ignorišem, ignorisanje tog zlostavljanja godinama je škodilo mom emotivnom zdravlju i ljudi moraju da shvate bolje kako njihove reči utiču na ljude. Ne samo na mene, već na ljude generalno, budite finiji“, rekla je Sap.

Niki je bivša navijačica i plesačica Majamija i ima 36 godina. Sa Spolstrom ima troje dece, od koje najstarije ima pet godina.

BONUS VIDEO: Neverovatna trojka Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar