Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Patrik Beverli, košarkaš Milvoki Baksa, pohvalno je pričao o evropskim igračima, a posebno je izdvojio dvojicu.

Iskusni bek smatra da nema velikih razlika između američkih košarkaša i onih koji dolaze iz Evrope.

„Osim superzvezda, košarkaši imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto, sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju“, istakao je Beverli.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom je Amerikanac pomenuo Papalukasa i Teodosića.

„Pričam o jednima od najvećih umova koje sam ikada video. Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni video.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića“, zaključio je Beverli.

Beverli je seniorsku karijeru započeo u Evropi. Igrao je prvo za Dnjepar, a onda je godinu dana proveo u Olimpijakosu zajedno sa Teodosićem. Putevi su im se ponovo spojili kada se Teodosić oprobao u NBA, igrali su za Los Anđeles Kliperse, ali srpski plejmejker se vratio u Evropu.

Inače, Beverli je poznat kao odličan defanzivac, ali nije omiljen u NBA ligi zbog ponašanja na i van terena i nekih prljavih poteza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar