Foto: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Patrik Beverli, iskusni NBA igrač i jedan od najboljih defanzivaca, nedavno je potpisao za Hapoel iz Tel Aviva, što je bio potez koji je mnoge iznenadio.

Iako je sigurno mogao da nađe neki angažman u NBA ligi, Beverli se odlučio na povratak u Evropu, a Izrael u ovom trenutku nije baš najbezbednija destinacija.

“Bezbednost je važna, ako bomba eksplodira, ja odlazim. Većina naših utakmica Evrokupa je u Bugarskoj”, rekao je Beverli u svom podkastu „The Pat Bev Podcast“.

PROČITAJTE JOŠ:

Američki bek se u evropsku košarku vraća nakon 12 godina, ali smatra da je Tel Aviv trenutno bezbedan.

“Ne znam ni za jedno nesigurno mesto u Tel Avivu. Moj stari saigrač mi je rekao da u stanu postoji prostorija za bombe i koristio je da kači odeću. Prošle sezone je bio tamo tri ili četiri meseca i ništa se nije dogodilo.”

Ističe da je odluku o transferu doneo samo zbog košarke.

“Bilo je komentara da sam uzeo krvavi novac i razne stvari. Želim da ljudi znaju da je moja odluka zasnovana na košarci. Imam članove porodice i drugare koji umiru u Čikagu svakog dana i o kojima niko ne govori. Kada odlučim da igram košarku, svi su sada kao najpametniji stručnjaci za ono što se dešava u svetu. Meni je to smešno. Razgovaram sa Amerikancem koji je igrao tamo, kaže da je raj. Išao je na plažu svaki dan, šest sati dnevno i nije imao loše iskustvo”, dodao je Beverli.

Patrik je karijeru počeo u Dnjepru, iz koga je došao u Olimpijakos, a igrao je u Rusiji za Spartak iz Sankt Peterburga. Amerikanac ima 36 godina, a u NBA ligi je igrao za Hjuston, Kliperse, Minesotu, Lejkerse, Čikago, Filadelfiju i Milvoki.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar