Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nikola Vučević, crnogorski košarkaš i dugogodišnji NBA as, govorio je o potencijalnom povratku u Evropu, iako to u ovom trenutku nije baš realna opcija za njega.

Crna Gora je izgubila od Grčke sa 86:57 u prijateljskom meču, a Vučević je najpre govorio o nacinalnom timu, koji ima ambiciju da se plasira na Olimpijske igre ove godine.

„Dobro je vratiti se, iako je ovo novi tim. Mnogo naših veterana nije tu, zbog povreda i drugih razloga. Imamo šansu da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Tako da, uzbuđeni smo. Potrudićemo se da odemo tamo“, rekao je Vučević za „Basket news“.

Crna Gora napreduje kao reprezentacija u poslednjih nekoliko godina.

„Imali smo sjajno FIBA Svetsko prvenstvo i pre toga smo imali dobar Evrobasket. Nadam se da ćemo moći da nastavimo u tom pravcu. Jedanaesto mesto je za nas veliki uspeh. Definitivno najbolji turnir koji smo igrali i najbolja godina koju smo imali. Godine rada, igranja turnira i skupljanja iskustva. Mala smo zemlja, sa ne mnogo igrača, ali smo za sada dobri bili.“

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je već dugi niz godina u NBA ligi, ne isključuje opciju da se nekada vrati u Evropu, gde je 2011. godine nastupao za Budućnost.

„Ne znam, zavisi. U NBA ligi sam 13 godina. Imam još dve godine ugovora (sa Čikagom). Želim da ostanem tamo koliko god je moguće, jer je liga sa najboljim igračima, tako da verovatno ne. Isto tako, ne bih se vratio ako nisam isti igrač. Ako nisam isti ja i nisam na istom nivou na kom sam bio, ne bih se vratio. Ne želim da imam loše iskustvo i da navijači vide drugu verziju mene. Tako da, nikad se ne zna, ali trenutni je fokus na NBA.“

Za kraj je spomenuo i Crvenu zvezdu, klub za koji navija odavno.

„Bila bi prvi favorit ukoliko bih se vratio tamo (u Evropu), to je sigurno“, zaključio je Vučević.

Crna Gora u kvalifikacijama za Olimpijske igre nastupa u grupi sa Brazilom i Kamerun, a u kasnijoj fazi može da se sastane sa Gruzijom, Filipinima i Letonijom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar