Foto: STARSPORT

Džonatan Dživoni, jedan od najpoznatijih analitičara i novinar "ESPN", preneo je vest da je Nikola Topić pozvan u takozvanu "zelenu sobu" za NBA draft.

To znači da će mladi srpski plejmejker biti među najtalentovanijim košarkašima u noći NBA drafta u Bruklinu.

Topić se pre nekoliko dana nije našao među dvanaestoricom igrača, koji su dobili poziv za ‘zelenu sobu’, međutim, bilo je pitanje vremena kada će uslediti poziv.

„Zelena soba“ praktično garantuje da će Topić biti izabrani u prvoj rundi, verovatno među prvih 20 pikova, pa tako poziv ne dobijaju svi košarkaši koji izađu na draft, već samo oni najbolji.

Od ove godine igrači su u mogućnosti da u „zelenu sobu“ povedu do šest osoba, među kojima su uglavnom agenti i članovi porodice. Do ove godine igrači su mogli da povedu 10 osoba, ali je taj broj smanjen.

Prva runda drafta na programu je u noći između 26. i 27. juna (02.00) u Bruklinu.

Za Topića se do sada interesovalo nekoliko NBA timova, najviše je povezivan sa San Antonio Sparsima, ali je veliko pitanje gde će na kraju završiti zbog povrede kolena, koja ga već dugo odvaja od parketa i još uvek se ne zna tačno kada će se vratiti košarci.

Nikola je u sezoni za nama sa Crvenom zvezdom osvojio tri trofeja, a sa pozajmice se vratio nakon što je imao odličan prvi deo takmičarske godine u Megi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare