Nikola Jokić u odelu pored terena
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Da li smo upravo videli šta bi Nikola Jokić mogao da radi jednom kada bude završio karijeru? Niko se zbog toga ne bi iznenadio.

Pokazao je nekoliko puta do sada srpski centar da je zaista košarkaški genijalac i da uspeva da pročita akciju čim ih vidi. Otud ne bi bilo čudno gledati ga po završetku karijere često u odelu pored terena.

PROČITAJTE JOŠ

Da, zašto da ne? Možda će Jokić u jednom trenutku biti vrhunski trener jer već sada deluje kao da ima kompjuter u glavi. Pročita akcije i stalno uspeva da kontroliše sve što se dešava na terenu.

Koristi status mega zvezde i MVP zvanje da vrši pritisak na sudije i tako učini da se donose prave odluke.

Jokić je mnogo napredovao prethodnih godina kada su u pitanju vokalne liderske spobonosti i ne bi bilo teško zamisliti ga da ovo radi sledećih nekoliko decenija.

U jednom trenutku su ga snimili kako ne može da veruje da ta odluka nije bila promenjena, a mnogi u dvorani su gledali upravo u njega.

Bila je to reakcija na meču Oklahome i Denvera (124:94), a Nagetsi su igrali bez gotovo svih startera. Jokić, Rasel Vestbruk i Džamal Marej su odgledali meč sa klupe i nisu se skidali. Najefikasniji bio je Majkl Porter Džunior sa 15 poena, a pratili su ga Strouter i Aleksander sa po 12. Evo kako je mirno zapravo Jokić trebalo da se sedi, ali nije mogao da se pomiri sa nepravdom na terenu.

U pobedničkom timu je Šej Gildžus-Aleksander brojao do 19, dok su po 14 dodali Vilijams i Džo.

NBA predsezona, 16. oktobar

Toronto – Boston 119:118

Majami – San Antonio 120:117

Njujork – Šarlot 111:105

Hjuston – Nju Orleans 118:98

Denver – Oklahoma 94:124

Juta – Sakramento 117:114

LA Lejkers – Golden Stejt 97:111

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar