Foto: AP Photo/Bruce Kluckhohn

Ekipa Dalasa slavila je i u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Minesote, pobedivši rezultatom 109:108 i drugim brejkom došla do velikih 2:0 u seriji.

Ključni trenutak dogodio se tri sekunde pre kraja meča kada je Luka Dončić pogodio trojku za konačan rezultat. Minesota je imala poslednju šansu preko Naza Rida, ali je njegov šut nakon izvanrednog niza trojki (7/8) promašio cilj.

PROČITAJTE JOŠ

Dončić je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih igrača današnjice. Završio je utakmicu sa impresivnim trostrukim dablom – 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Uprkos mirnijem periodu u poslednjoj četvrtini, kada je bilo najpotrebnije, Dončić je preuzeo odgovornost i pogodio šut za pobedu preko Rudija Gobera.

Veliku grešku napravio je bek Minesote, Entoni Edvards, samo 13 sekundi pre kraja utakmice, pri vođstvu domaćina od 108:106. Pod pritiskom Dereka Lajvlija, Edvards je bacio loptu u aut, omogućivši Dalasu poslednji napad. Tokom tajm-auta, trener Dalasa nacrtao je akciju za Dončića, a slovenački reprezentativac je to iskoristio na najbolji mogući način. Njegova trojka u lice Gobera bila je sladak revanš za ranije udaranje pesnicom u stomak.

Pored Dončića, sjajnu partiju pružio je i Kajri Irving, koji je u poslednjoj četvrtini postigao četiri trojke, završivši meč sa 20 poena, šest asistencija i četiri skoka.

U redovima Minesote, najbolji je bio Naz Rid sa 23 poena, dok ga je pratio Entoni Edvards sa 21 poenom.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku dominacije Minesote, koja je imala prednost i do 18 poena. Dalas je na veliki odmor otišao sa zaostatkom od 12 poena (48:60), ali se u drugom poluvremenu postepeno vraćao u igru. Serijom 11:0 početkom treće četvrtine, preuzeli su vođstvo. Trojka Rida uspela je da prekine nalet Dalasa i vrati neizvesnost u meč.

Tokom napetog završetka, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali su gosti iz Teksasa pokazali jače živce i bolju koncentraciju. Sada će Dalas pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena kako bi se što pre plasirali u veliko finale.

Sledeća utakmica zakazana je za ponedeljak u 02.00, a četvrta utakmica će se igrati u sredu u 02.30, takođe u dvorani Dalasa.

BONUS VIDEO Mario Hezonja – 12 poena protiv Olimpijakosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare