Karlik Džons
Foto: Screenshot Twitter Marshall Kramsky

Karlik Džons je postao planetarna senzacija nakon što je prikazao neverovatnu partiju u porazu Južnog Sudana od Sjedinjenih Američkih Država (101:100). Sada se svi pitaju šta će odlučiti...

Postao je prvi košarkaš u istoriji koji je uspeo da upiše tripl-dabl protiv SAD jer je stigao do 15 poena, 11 skokova i isto toliko asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Već se neko vreme spekuliše da bi mogao da bude vođa potpuno novog Partizana koji je ovog leta Željko Obradović potpuno rekonstruisao (promenio sve nosioce igre).

Ipak, jasno je da bi crno-beli mogli da ostanu bez ovog plejmejkera. Naime, iako je Džons postigao dogovor sa Partizanom oko dvogodišnjeg ugovora, pouzdani novinar, Mark Stajn, otkriva novu informaciju.

Džons do četvrtka ima mali prozor i priliku da pregovara sa NBA timovima i ukoliko postigne dogovor, može otići bez posledica u Ameriku.

On je nedavno govorio i kako je odlučio da igra za Južni Sudan, kao MVP Razvojne NBA lige pozvao ga je Luol Deng, a ostalo je istorija.

„Otkud ja u Južnom Sudanu? Bilo je obostranog poštovanja, volim da igram za autsajdere. I onda sam shvatio da imamo priliku da idemo na Olimpijske igre, što sam mislio da nikad neću moći da vidim. Koliko je ljudi iz mog grada Sinsinatija bilo? Ja kada nešto obećam, ja to ispunim. Naučio sam kulturu ovih momaka i oni su moja braća, prihvatili su me raširenih ruku“, ispričao je Karlik Džouns.

BONUS VIDEO Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare