Foto: AP Photo/Mike Stewart

Nikola Jović i Majami Hit nisu uspeli da, godinu dana nakon plasmana u finale NBA lige, ponove isti rezultat, poraženi su od Bostona sa 4:1 u seriji, a trener tima sa Floride, Erik Spolstra, govorio je o ulozi mladog košarkaša iz Srbije.

Jović dobija sve više prilike i postaje sve važniji šraf u ekipi Majamija, a Spolstra je to objasinio sledećim rečima:

„On ima 20 godina i stalno moram da podsećam sebe o izuzetno visokom standardu koji zahtevam od njega. Očekivanja tima će uvek biti najviša i ja od njega očekujem da se uzdigne na taj nivo. Da li je tamo sada? Nije, ali da li će to da me spreči da nastavim da ga usmeravam i guram ka tome? Ne. Jako je ohrabrujuć njegov napredak u protekloj godini“, rekao je Spolstra.

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je dodao:

„Sve su ovo važna iskustva za Nikolu. Dobio je potpunu lekciju o važnosti svakog poseda i detalja. To će da ga motiviše za još produktivnije leto. Moraće baš “da zapne” ponovo za šest nedelja pred Letnju ligu. Potrebno mu je još jedno leto. Olimpijske igre će da mu dodatno pomognu, ali biće neophodan i period odmora pre nego što započnemo trenažni proces.“

Nema dileme da u Majamiju Jovića vide kao košarkaša pred kojim je izuzetno svetla budućnost, a pravi iskorak momka koji bi trebalo da bude jedna od uzdanica Svetislava Pešića na turniru u Parizu bi tek trebalo da usledi.

Jović je ove sezone u ligaškom delu odigrao 46 utakmica, beležio je 7.7 poena, 4.2 skoka i dve asistencije po utakmici. U plej-ofu je ove sezone na pet utakmica prosečno imao 9.4 poena, 6.6 skokova i 2.2 asistencije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar