FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, govorio je o statusu Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije.

Jokića očekuje meč polufinala Zapada u NBA ligi protiv Minesota Timbervulvsa, ali košarkaška javnost nestrpljivo iščekuje trenutak kada će centar iz Sombora saopštiti da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ...

A Kari je na to pitanje u intervjuu za Novosti rekao:

„Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno, važno je ko će da igra. Možeš da praviš planove, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu. I moraju da budu zdravi. Većina liga završava se u trećoj nedelji juna, ako Denver ode u finale igraće negde do 20. juna, a mi pripreme počinjemo 17. juna. Traže se rezultati, ali ne postoji automatizam. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja. Moraš da se pripremiš“, istakao je Pešić.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je dodao:

„Sa Jokićem je drugačiji plan, i napada i odbrane. Međutim, treneri su spremni na sve, ništa ih ne sme iznenaditi“, da bi na pitanje da li postoji možda „plan B“ ako Srbija na megdan „drim timu“ bude morala da ide bez najboljeg igrača planete i već viđenog trostrukog MVP-ja NBA lige:

„Ne postoji plan B“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare