Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Činjenica da se Jokić uopšte našao na terenu u poslednjem meču predsezone je bio dobar znak za Denver, ali ono što je uradio je odličan.

Nikola Jokić je u četiri prethodna meča imao ukupno tri šuta iz igre, odigrao je tek 30ak minuta i nije bio na svom uobičajenom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Praktično nije ni gledao ka košu, već je samo pokušavao da razigra saigrače, te da opet klikne sa Džamalom Marejem i Majkl Porter Juniorom. Onda je došla na red generalna proba protiv Golden Stejta i trijumf Denvera sa 119:112 i videli smo potpuno drugačijeg Jokića.

Iako on ni u jednom trenutku neće priznati koliko ga zapravo muči zglob dobar signal je bio da se uopšte našao na terenu. Ono što je uradio na parketu govorio o tome da dvostruki MVP NBA lige ne želi da se ostavi krune bez da se za nju pobije još jedne godine.

Mnogo je bilo nemih, upitnih pogleda kada je Jokić preskočio da šutira otvorenu trojku. Kada je to uradio drugi put već su počele priče da je problem ozbiljniji. Ipak, do kraja susreta se ispostavilo da je Jokić samo želeo da pronađe akcije za Portera Juniora kako bi od početka sezone Nagetsi igrali u svom prepoznatljivom ritmu.

Srpski centar je odigrao savršenu utakmicu. Postigao je 21 poen, pogodio je svih sedam šuteva iz igre (1/1 za tri), te dodao i četiri skoka i jednu blokadu kao starter protiv aktuelnog šampiona. Čisto da pokaže svima ko je glavni igrač na parketu. Jedini promašaj je stigao sa linije za slobodna bacanja (6/7) što dovoljno govori koliko je to bila impresivna partija.

Tokom čitavog susreta je Jokić vodio strašne bitke sa Lunijem koji će imati ulogu defanzivnog stuba „ratnika“ ove sezone. Čak i u NBA ligi se dešava problem sa statistikom, pa ona nije radila tokom čitavog susreta.


NBA predsezona, 15. oktobar

Indijana – Hjuston 114:122

Orlando – Klivlend 114:108

Njujork – Vašington 105:89

Toronto – Boston 137:135 pp

Atlanta – Nju Orleans 111:120

Minesota – Bruklin 102:112

Juta – Dalas 101:115

Golden Stejt – Denver 112:119

Sakramento – LA Lejkers 133:86

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar