Foto: EPA-EFE/L. Rico

Košarkaši Partizana poraženi su nakon velike drame i produžetka od Baskonije rezultatom 103:96.

Videli smo veliku borbu od starta utakmice, Partizan je u većem delu meča imao prednost, ali je Markus Hauvard neverovatnom partijom doneo pobedu Baskoniji.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su imali prednost tokom poslednje četvrtine i deovalo je da će stići do prve pobede u Evroligi.

Zek Ledej je iskoristio samo jedno slobodno bacanje na početku poslednjeg minuta, nakon čega je Hauvard promašio šut za dva poena.

Panter je potom promašio šut za dva, ali je Lesor skokom u napadu doneo još jedan napad crno-belima na 35 sekundi pre kraja meča.

Kapiten Partizana je nakon tajm-auta pogodio za dva, što je znao da proslavi sa trenerom crno-belih Obradovićem.

Foto: EPA-EFE/L. Rico

Ipak, Tompson je u narednom napadu pogodio za tri i smanjio je na samo poen razlike. Naneli je nakon faula pogodio oba slobodna bacanja na devet sekundi pre kraja meča i Baskonija je imala šut za produžetak.

Španci, ipak, nisu stigli da šutnu za tri poena pošto je Papapetru faulirao Hauvarda koji je pogodio jedno od dva bacanja. Naneli je u narednom napadu takođe bio polovičan sa linije penala i Španci su to znali da iskoriste. Krenuli su u kontranapad i Hauvard je uz zvuk sirene izjednačio.

Partizan je bolje započeo produžetak, poveo je 94:88, ali je nakon toga usledila dominacija Baskonije. Vezali su devet poena, napad crno-belih je stao i Španci su stigli do druge pobede u Evroligi.

Najefikasniji u ekipi Partizana je bio Panter sa 26 poena, Ledej je dodao 23, dok je Lesor imao 19 peona.

Baskoniju je predvodio Hauvard sa 33, pratili su ga Kosteljo sa 19 i Gedraitis sa 13 poena.

Partizan u duploj nedelju dočekuje Olimpiju iz Milana 18.10. i dva dana kasnije Virtus, dok Baskoniju očekuju dueli sa Crvenom zvezdom i Olimpijakosom u Vitoriji.

Foto: EPA-EFE/L. Rico

Partizan je odlično počeo duel, prva petorka je bila raspoložena i na kraju prve četvrtine gosti su došli do devet poena prednosti. Dominirao je Lesor u skoku, odbrana je sasvim dobro funkcionisala.

Ipak, Baskonija je u drugom periodu pokazala koliko je opasna u šutu za tri poena. Markus Hauard nije mogao da promaši i vrlo brzo je španski tim je sitgao i prestigao crno-bele. Kevin Panter je u tim trenucima uspevao da uzvrati, ali je Baskonija do odlaska na odmor pogodila čak deset trojki iz 20 pokušaja i na poluvreme ode sa četiri poena prednosti – 46:42.

U trećoj četvrtini Partizan je u potpunosti uspeo da iskontroliše šut domaćih za tri, vratio se sa minus sedam, a Panter je sa deset poena u toj četvrtini bio najzaslužniji što je srpski tim u odlučujući period ušao sa pola koša prednosti – 68:67.

Ipak, crno-beli nisu imali sreće na kraju. Kao tragičar je završio Naneli koji je promašio slobodno bacanje, nakon koga je Hauvard pogodio za produžetak.

Najbolji u redovima Partizana bili su Kevin Panter, Zek Ledej i Matijas Lesor, ali je bivši saigrač Nikole Jokića, Markus Hauvard odneo priznanje za najboljeg igrača utakmice.

Evroliga, 2. kolo

Petak:

Baskonija – Partizan 103:96 nakon produžetaka

Fenerbahče – Makabi Tel Aviv 86:71

Olimpijakos – Žalgiris 90:80

Milano – Alba 74:80 nakon produžetaka

Valensija – Asvela 76:77

Četvrtak:

Crvena zvezda – PAO 75:77

Monako – Efes 95:92 nakon produžetaka

Barselona – Real Madrid 75:73

Virtus Bolonja – Bajern Minhen 66:63

Standings provided by Sofascore


Baskonija – Partizan 103:96 (14:23, 32:19, 21:26, 22:21, 14:7)

Dvorana: Buesa Arena, Vitorija (Španija). Sudije: Robert Lotermoser, Serhio Silva, Vasilis Pitsilkas

Baskonija: Kostar 4, Gedraitis 13, Hauvard 35, Homes 5, Tompson 11, Marinković 4, Sedekerskis 11, Kosteljo 19, Diez, Kuruc 3 Trener: Joan Penaroja

Partizan: Panter 26, Trifunović, Vukčević 3, Papapetru 5, Anđušić, Egzum 4, Lesor 19, Koprivica, Jovanović, Naneli 13, Madar3, Ledej 23 Trener: Željko Obradović.

Baskonija – Partizan 103:96