Foto: AP Photo/Matt Slocum

Košarkaš Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid bio je jedan od najboljih u porazu svog tima u četvrtak na petak.

Filadelfija je posle 118:115 eliminisana u prvoj rundi plej-ofa od Njujork Niksa u šest utakmica, a Džoel je u poslednjem meču imao 39 poena i 13 skokova i 13/13 sa linije za slobodna bacanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zasenio ga je Džejlen Branson na drugoj strani pošto je imao 41 poen, a Embid nije ponovio loše izdanje iz petog meča serije kada je imao tripl-dabl, ali i veliki broj promašaja i izgubljenih lopti.

Tada je Tajris Meksi predvodio Filadelfiju do pobede kroz produžetak, a Amerikanci su izdvojili jedan podatak koji ne ide u prilog prvoj zvezdi File.

Meksi je i u četvrtoj četvrtini šestog meča bio lider svog tima i baš tada je Embid „nestao“ sa terena. A kroz čitavu seriju sa Njujorkom imao je svega 23,1 posto šuta iz igre i 11,1 posto šuta za tri poena u četvrtim četvrtinama.

Kad se to prevede u konkretne brojke, 7/27 iz igre u završnim četvrtinama i produžetku, što je najgori prosek od Denija Grina iz 2019. godine i jedan od najgorih u poslednjih 20 godina od strane visokih igrača.

Embid je kroz seriju imao prosek poena, skokova i asistencija približan onom koji je imao i u regularnom delu sezone, ali je svaki put gubio snagu i preciznost u momentima kada je bilo najvažnije.

Epilog je to da Filadelfija ni sada nije otišla dalje od prve runde plej-ofa, a stigla je najdalje do polufinala svoje konferencije.

BONUS VIDEO: Embid zatrpao koš San Antonija sa 70 poena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar