Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Zanimljivi transferi u najjačoj ligi sveta

Američki plejmejker Džru Holidej novi je član Bostona, potvrdio je američki košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski.

Holidej je pre nekoliko dana bio deo trejda u kom je na kratko postao član Portlanda, nakon što je iz istog u Milovki otišao Dejmijen Lilard.

PROČITAJTE JOŠ:

Odmah je bilo jasno da se Holidej neće zadržavati u Portlandu, a sada je Boston odlučio da „žrtvuje“ dva veoma bitna igrača kako bi ga doveo.

Dakle, Holidej je otišao put Seltiksa, dok su u suprotnom smeru otišli Robert Vilijams i Malkolm Brogdon, kao i pikovi prve runde 2024. i 2029. godine.

Boston je ovog leta bio aktivan na tržištu, pa je pre ovog trejda u svoje redove doveo i Kristapsa Porzingisa, dok su u zelenom dresu ostali Džejson Tejtum i Džejlen Braun.

Holidej je u prošloj sezoni imao 19,3 poena po meču, što je njegov lični rekord, uz 7,4 asistencije i pet skokova. Reč je o jednom od najboljih defanzivaca na bekovskim pozicijama, koji je pet puta bio u najboljim odbrambenim postavama u NBA. Tokom svog trogodišnjeg mandata sa Baksima je osvojio titulu 2021. godine i dva puta bio učesnik Ol-star meča.

Boston je ovim potezom samo još jednom potvrdio da svim snagama napada titulu sledeće sezone koju brane Denver Nagetsi na čelu sa Nikolom Jokićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar