Foto: Iva Perinčić/Promo

Priče o legendama zauvek žive. Sećanja na njih ne može da izbriše vreme ni događaji, a legende poput Dražena Petrovića nikada neće umreti.

Čovek koji je svojim igrama i svojom pojavom, a na kraju i tragičnom smrću tu legendu učinio ogromnom.

PROČITAJTE JOŠ...

Ove godine se obeležava 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, jednog od najvećih košarkaša sa ovih prostora. Nažalost, umesto da se taj datum slavi, on se već 31 godinu obeležava zbog njegove prerane smrti 7. juna 1993. godine u Denkendorfu, u Nemačkoj.

Dražen Petrović, rođen 22. oktobra 1964. u Šibeniku, ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke, a ove godine će njegov lik i delo biti proslavljeni na poseban način – utakmicom u „Areni Zagreb“ 5. septembra.

Foto: Iva Perinčić/Promo

Rasprodata je hala i 15.000 ljudi će doći da odaju počast legendi.

Utakmica će okupiti krem svetske košarke, a jedan tim će predstavljati reprezentaciju Hrvatske, dok će drugi biti „Tim Dražen“, sastavljen od aktuelnih zvezda, a vodiće ih treneri Neven Spahija i Željko Obradović.

„Tim Dražen“ će činiti igrači poput Alberta Hererosa, Alfonsa Rejesa, Valtera Tavaresa, Džanana Muse, Matijasa Lesora, Tornikea Šengelije, Šejna Larkina, Andreasa Obsta, Dajšona Pjera, Vanje Marinkovića, Nenada Dimitrijevića, Marselinja Uertasa, Jake Blažiča i Bobana Marjanovića.

Foto: Iva Perinčić/Promo

„Za reprezentaciju Hrvatske“ će igrati Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković.

Među posebnim gostima su Goran Dragić, Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, koji će prisustvovati događaju, ali neće igrati. Moguće je i prisustvo Nikole Jokića, ali to još nije potvrđeno.

Foto: Iva Perinčić/Promo

Događaj je započeo gala večerom za učesnike, a nastavljen je konferencijom za medije i građane. Završni spektakl će se dogoditi u 20 časova, kada će se održati utakmica u čast Dražena Petrovića.

Porodici Petrović, koja je organizovala sve, bilo je važno da se odigra kvalitetna utakmica, a ne samo revijalni meč, jer je Dražen bio poznat kao veliki takmičar. Biće organizovano i šutiranje trojki i druge zanimljivosti, a sve to obećava noć za pamćenje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare