Foto: Profimedia

I dve nedelje nakon završetka Olimpijskih igara, mnogi i dalje ne mogu da zaborave polufinalnu utakmicu u košarci između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je imala veliku šansu da sruši „Drim tim“, ali su Amerikanci u poslednjoj četvrtini napravili impresivan preokret uz pomoć sudija, prošli u finale i na kraju osvojili zlato.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj meč ostao je urezan i u sećanje Novaka Đokovića, najboljeg sportiste planete, koji je odlučio da „pecne“ Amerikance tokom promotivnih i egzibicionih aktivnosti na „Artur Ešu“ tokom US Opena. Tokom događaja, Novak se prisetio tog epskog meča i nije propustio priliku da se našali na račun Amerikanaca.

Srbija je u polufinalu vodila sa 13 poena razlike pred poslednju četvrtinu, a činilo se da je pobeda nadohvat ruke. Međutim, „Drim tim“ je pokazao zbog čega nosi to ime i preokrenuo utakmicu u svoju korist.

„Moram da čestitam SAD na zlatu, ali imali ste mnogo sreće u polufinalu protiv Srbije. Trebalo je da izgubite. Imali smo vas na konopcima, vodili smo sa 13 poena razlike na ulasku u poslednju četvrtinu. Onda je ‘Drim tim’ pokazao zbog čega je ‘Drim tim’. Ali mi smo ponosni na naš košarkaški tim, uvek i jesmo. Oni su neverovatni. Košarka je sport broj jedan u našoj zemlji i godinama je tako. Tradicija, istorija, klupska i nacionalna košarka, sve je to odlično i zbog toga smo veoma srećni,“ rekao je Đoković, izazvavši smeh među prisutnima.

Podsetimo, Novak Đoković igra svoj prvi meč na US Openu u noći između ponedeljka i utorka, oko tri časa po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare