Crvena zvezda vs FMP Železnik Foto:STARSPORT

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović pohvalio je tim FMP-a koji je tokom većeg dela meča namučio crveno-bele.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Zvezda se plasirala u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad ekipom iz Železnika 80:75, a Nedović je bio jedan od najboljih pojedinaca pobedničkog tima sa 20 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrali smo protiv jako dobre ekipe koja je dolaskom novog trenera mnogo napredovala i to se vidi po njihovim poslednjim rezultatima i igri, danas i u abaligaškim utakmicama. Dobra provera za nas i došla nam je u dobrom trenutku, imamo sad dan odmora pred polufinale i idemo dalje“, rekao je Nedović posle meča.

Nije preterano razmišljao o tome što fale neki od stranaca poput Fredija Gilespija i Džavontea Smarta, a nada se da će Miloš Teodosić biti spreman za polufinale u petak u 17 časova.

„Svako nedostaje ali nismo razmišljali o tome. Fokusiramo se na momke koji su tu, očekujemo i Teo da nam se priključi ako Bog da, za polufinale“, ističe Nedović.

Govoreći o timskoj igri protiv FMP-a koji je uvek tokom meča bio „tu negde“ na posed ili dva minusa, Nemanja objašnjava da je to zasluga novog trenera. Saša Nikitović je nedavno preuzeo kormilo ekipe „pantera“ od Stevana Mijovića.

„Moglo je bolje naravno, ali opet kažem, tvrdi su, ja sam sarađivao sa trenerom Nikitovićem i to je jedan od najboljih trenera sa kojima sam sarađivao i stvarno ih je posložio kako treba. Nismo ih potcenili, testirali su nas na maksimumu danas i opet ponavljam, dobro nam je došla ovakva utakmica“.

Crvena zvezda vs FMP Železnik Foto:STARSPORT

Ognjen Kuzmić, doskorašnji centar Zvezde sada je u dresu FMP-a bio gotovo nezaustavljiv sa 18 poena i 15 skokova.

„Kuz je odličan bio danas, stvarno je bio dominantan pod košem i jako mi je drago zbog njega“, priča Nedović.

Za mlađe igrače, Andreja Kostića i Andreja Lučića kaže da su „super klinci“, da rade malo više od ostalih igrača, te da za sada nije stigao bolje da ih upozna.

A tek bolje treba da se upozna i sa ekipom Čačka koja je u prvom meču četvrtfinala iznenadila Borac iz istog grada sa 73:64.

„To je čar Kupa, igra se na jednu utakmicu i ako izgubiš, ispadaš. To se desilo Borcu, gledao sam ove momke danas, odigrali su sjajno. Mi smo svesni naših kvaliteta i siguran sam da ćemo ići da pobedimo tu utakmicu kao i svaku drugu“, naglasio je Nedović.

BONUS VIDEO: Petar Grojić posle pobede nad Borcem u Kupu Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar