Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaši Atlante Hoks dobijaju nove saigrače za novu sezonu, pošto je ekipa iz Džordžije trejdovala jednu od svojih zvezda.

Dižonte Marej će od naredne sezone nositi dres Nju Orleans Pelikansa, pa eksperiment sa njegovim dovođenjem i uparivanjem sa Trejem Jangom nije uspeo.

PROČITAJTE JOŠ:

Nju Orleans za Mareja šalje dva pika prve runde drafta, jednog iz 2025. i jednog iz 2027. godine.

Šalje i Lerija Nensa, Dajsona Danijelsa i I Džej Lajdela, što znači da će se okrenuti nešto mlađim snagama.

Dvadesetjednogodišnji Danijels je prošle sezone sa spoljnih pozicija imao 5,8 poena po meču, dok je Lajdel (23) imao tek 0,5.

Ovaj trejd bi mogao da odgovara srpskim igračima u ekipi pošto je Nikola Đurišić tek stigao kao 43. pik iz druge runde drafta, dok je Bogdan Bogdanović tamo već starosedelac.

Bogdan bi možda mogao da dobije veću ulogu, a Đurišić minutažu od starta, osim ukoliko Hoksi ne dovedu još nekog kao neposrednu zamenu za Dižontea.

Marej je prošle sezone imao 22,5 poena i ubacio je 201 trojku što mu je najbolji rezultat u karijeri do sada.

Imao je i 6,4 asistencije i 5,3 skoka po meču dok je delio parket sa Jangom. Eksperiment nije uspeo jer Hoksi sa njima dvojicom nisu prošli nijednom prvu rundu plej-ofa, a Marej je u San Antonio Sparsima u sezoni 2021/2022 bio još efikasniji skakački i dodavački pošto je imao 21,1 poen, 9,2 asistencije i 8,3 skoka uz dve ukradene lopte po utakmici što je bio najbolji rezultat u sezoni.

Razlog zašto ga sada dovode Pelikansi jeste da poprave svoj skor u ključnim trenucima utakmica i četvrtim četvrtinama jer su tu bili na 0:22 kada bi ulazili u završnu četvrtinu sa zaostatkom.

Marej je prošle sezone pogodio 40 „klač“ šuteva, piše Adrijan Vojnarovski, što je peti najbolji skor u ligi, a imao je i tri šuta za preokret u poslednjim sekundama, što je prošle sezone uradio jedino Stef Kari.

Uz Nikolu Jokića je bio i jedini koji je imao bar 1.500 poena, 500 asistencija i 100 ukradenih lopti, dok je taj broj ukradenih imao tokom svake od prethodnih pet sezona.

BONUS VIDEO: Bruno Kaboklo zakucavanje protiv Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar