Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Ovi fudbaleri se nisu proslavili.

U četvrtak su završene sve utakmice prvog kola Mundijala u Kataru. Za nas, svakako je najvažnija utakmica bila između Srbije i Brazila u kojoj su naši reprezentativci odigrali ispod svih očekivanja i izgubili rezultatom 2:0, kao i na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

Pročitajte još

Prvo kolo obeležili su kiksevi Argentine, koja je izgubila 2:1 od Saudijske Arabije, i Nemačke koju su porazili Japanci istim rezultatom, a zanimljivo je da su oba favorita vodila na poluvremenu.

Italijanski list „Gazeta“ sastavio je tim od 11 igrača koji su najviše podbacili u mečevima prvog kola Mundijala u Kataru.

Očekivano je da je u timu najviše igrača Nemačke i Argentine, čiji fudbaleri zajedno čine pola ekipe.

Lionel Mesi
Lionel Mesi; Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Italijanski novinari su u najgorih 11 uvrstili reprezentativca Srbije Sergeja Milinković-Savića.

„Jedno vreme je u dresu Lacija pružao partije ispod svog nivoa. Pravdali su ga i govorili da je glavom već na Mundijalu u Kataru, ali umesto toga videli smo lošu kopiju onog dobro poznatog igrača. Praktično nije ostavio ni traga na terenu“, stoji u objašnjenju „Gazete“.

Društvo Sergeju u timu prave: Kejlor Navas, Natanijel Etkinson, Kristijan Romero, Niko Šloterbek, Anhel Di Marija, Leon Gorecka, Papu Gomes, Robert Levandovski, Luis Suarez i Tomas Miler.

BONUS VIDEO Prozvali ga „kraljem splavova“, izgubio 12kg, zaveo srpsku Kendal Džener i postao deo najlepše akcije Srbije