Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Neće biti lako crveno-belima, ali planovi su ozbiljni i veliki

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prokomentarisao je rivale beogradskog kluba u predstojećoj sezoni ige šampiona.

Zvezda je na žrebu u Monaku izvukla Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što je Zvezda prisutna ovde kao član velikog društva, veliki kubovi su oko nas. To je rezultat dobrog rada i nadam se da će se ovaj trend nastaviti. Pričam sa Figom, pita me kako sam zadovoljan sa grupom, ja mu objašnjavam, on kaže ‘vidi nisi mogao da biraš, uvek je moglo da bude i gore'“, započeo je Terzić.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom je analizirao protivnike Crvene zvezde.

„Tako treba komentarisati i ovu grupu. Dobili smo najtežeg rivala iz prvog šešira. Najbolja ekipa u poslednjih 10 godina na planeti i aktuelni šampion. Iz 4. šešira smo dobili Jang Bojs, tu je šest bodova u igri. Lajpcig je ekipa koja nije atraktivna, ali je jako dobra. Moglo je i gore i bolje, ali ako želimo da budemo deo ovog drušva, Crvena zvezda mora da bude spremna da pobedi najbolje, pa i Mančester siti kad dođe na Marakanu, bez obzira na spektakularne igre, trenera i igrače. Ne treba Zvezda da previše respektuje nikoga, idemo na pobedu u svakoj utakmici. Imamo šanse realne, treba mnogo sreće, da bi na proleće igrali Evropu. Nadam se borbi za drugo i treće mesto“, rekao je Terzić.

Istakao je i koju želju ima za raspored.

„Najviše bih voleo da započnemo 19. septembra na Marakani protiv Jang Bojsa. Da startujemo sa tri boda, da imamo dobru atmosferu, da ekipa dobije na samopouzdanju“.

Prokomentarisao je i potencijalna pojačanja u poslednjim danima prelaznog roka.

„Rekao sam imamo dobar tim, radili smo teško, imamo poverenje u igrače. Uvek se prelazni rok zahuktava u poslednjim danima i satima, imamo želje, imamo mnogo razgovora iz sata u sat, svesni smo da bi trebalo da se pojačamo sa tri igrača, ali nećemo žuriti i trošiti novac. Svesni smo da dobar igrač koji pravi razliku u Ligi šampiona mnogo košta.“

PROČITAJTE JOŠ:

Neki transferi su već na pomolu.

„Privodimo razgovore kraju s nekim igračima, odgovorno ćemo se nositi prema ovoj situaciji“.

Pojasnio je da niko neće otići iz Zvezde u narednim danima.

„Niko ne može da ode iz Zvezde, samo neko može da dođe“.

Zvezda ima dugoročne i velike ciljeve.

„Kad pričamo o dovođenju igrača, dugoročno razmišljamo, svesni smo da moramo da budemo šampioni, u avugsutu sledeće godine imamo samo utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona i startujemo iz povlašćenog šešira, s veliko šansom da opet igramo Ligu šampiona. Startuje i novi trogodišnji ciklus sa uvećanim prihodima od 40 odsto. Sada dovođenje igrača i pravljenje tima su investicija za narednu sezonu“.

Nije hteo Terzić da otkriva koja su pojačanja u priči.

„Nikad ne govorimo imena koje još nismo potpisali“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar