Real Madrid vs Leipzig Foto:Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nekadašnji paragvajski golman Hoze Luis Čilavert burno je reagovao na žalbu Brazilca Vinisijus Žuniora da mu rasizam sve više smeta.

Paragvajac, nekada prepoznatljiv po tome što je izlazio sa svog gola da bi izvodio slobodne udarce svoje reprezentacije, svojim rečima je podelio javnost.

PROČITAJTE JOŠ:

S jedne strane su oni koji ih vide kao skandalozne, dok drugi smatraju da je i Vinisijus prenaglasio sve ono što se dešava na stadionima širom sveta.

Igrač Reala se rasplakao na konferenciji pred utakmicu svog nacionalnog tima protiv Španije, a kroz godine je baš u Španiji više puta bio meta rasističkih ispada navijača.

„Sve to je jako tužno, to se dešava ovde svakog dana, praktično na svakoj utakmici. Rastužuje me što moram stalno da se žalim. Ali, tako je sa svima koji su moje boje kože. Ovo nije problem samo u Španiji, nego širom sveta. Dešavalo se to i mom ocu, da posao dobije beli čovek pre njega. Rešio sam da se borim“, rekao je Vinisijus i dodao da zbog rasizma ima sve manje želje da igra fudbal.

Čilavertu te reči nisu prijale, pa mediji širom sveta prenose kako je uvredio jednog od najboljih fudbalera planete.

„Hleba i igara, on je prvi koji vređa i napada rivale. Nemoj da budeš p***r, fudbal je za muškarce“, napisao je Čilavert i time uvredio i mnoge žene koje se bavi najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Čilavert danas ima 58 godina, a tokom karijere je i sam igrao u Španiji u Saragosi krajem osamdesetih, dok je u Velez Sarsfildu završio karijeru 2004. godine.

BONUS VIDEO: Najsmešnije greške golmana u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar