Foto: Screenshot Twitter Transalpino(Official)

Trebalo je da postane dika i ponos Engleske, ali umesto toga nije uspeo ni da ga se rođeni roditelji ne stide... Brz je bio put u propast i trajao je jako, jako dugo.

Bili Keni je tokom 90-ih prošlog veka bio proglašen za „Gazu sa Gudisona“ jer je ponikao u Evertonu, a podseća je na Pola Gaskojna po kvalitetu i stilu igre. Nažalost, i po stilu života što će ga i uništiti.

Karijera mu je bila kratka, čak neke namirnice imaju duži vek trajanja.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je ukupno 17 utakmica za Everton, nešto manje i za Oldam Atletik i Berou, pre nego što je 1996. godine u potpunosti propao i otišao u penziju sa 23 godine.

Prestao je zapravo da bude faktor na terenu, ali i na treningu, još dve godine ranije, pa se najčešće govorio da je sa fudbalom završio po odlasku iz Evertona.

U kratkoj karijeri je igrao i za mladu reprezentaciju Engleske, pa je bio i najbolji igrač Evertona u duelu sa Liverpulom (2:1). Te 1992. godine imao je samo 19 godina.

„Vanserijski talent koji je osvojio srca Gudison Parka potopljen je u cunamiju dugogodišnje konzumacije alkohola i kokaina“, stajalo je u opisu teksta na sajtu „Liverpool Echo“.

Keni je objasnio da je želeo da igra fudbal, pogotovo za Everton kada je saznao da je i njegov otac nosio taj dres. Povreda ga je najpre odvela u depresiju, a onda sporadično i prema alkoholu.

Alkohol nije okusio, barem tako tvrdi, dok nije zaigrao u Evertonu. Povreda, višak vremena i novca počeli su da ga sigurno uvode u pabove širom Engleske. Usledio je dramatičan pad.

„Pio sam 25 godina i uzimao kokain 25 godina. Non-stop. Čudim se što sam živ“, poručio je u razgovoru i istakao da žali zbog svega što je priredio roditeljima.

Njegov život se preokrenuo kada mu je preminula majka. Obećao je tog dana ocu da će se ponovo ponositi njime. Ti dani su sada i došli.

Napisao je priču o svom životu koja se danas izvodi u pozorištu „Royal Court Theatre“ u Liverpulu.

BONUS VIDEO Trening fudbalera Srbije pred meč sa Švajcarskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar