Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dešavanja iz Londona pratite na Nova.rs!

Fudbaleri TSC-a nisu imali snage da izdrže do kraja, pa su nakon preokreta poraženi od Vest Hema na otvaranju A grupe Lige Evrope rezultatom 3:1 (0:0).

Sam početak utakmice u potpunosti je pripao igračima Vest Hema, koji su krenuli silovito i iz napada u napad stvarali šanse pred golom Nikole Simića.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo je oprobao šut Džejms Vord-Praus, ali je izblokiran, potom su se ređali promašaji Saida Benrame i Pabla Fornalsa, a TSC je prvi put pripretio preko Saše Jovanovića nakon osam minuta igre, kada je Lukaš Fabijanski morao da interveniše.

Nastavili su domaći sa naletima, pa su ponovo Benrama, zatim i Deni Ings, pa još jednom Fornals promašivali, a razbranio se u tim trenucima i Nikola Simić koji je iz napada u napad zaustavljao igrače Vest Hema koji su u tim momentima počeli da gube živce.

West Ham United vs TSC Backa Topola Foto:Reuters/Andrew Couldridge

Odličnu šansu propustio je Tilo Kerer u 17. minutu, kada je Simić maestralnom intervencijom sprečio Kerera da zakuca loptu u mrežu, zatim su izblokirani pokušaji Konstantinosa Mavropanosa, Fornalsa, Mohameda Kudusa, Mavropanos je promašio gol u 26. minutu, nadovezao se i Lukas Paketa, pa i Kudus, kom je potom šut izblokiran, Anđelo Ogbona je loptu poslao daleko od gola u 35. minutu…

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Jednostavno, izgledalo je kao da je pitanje ne samo trenutka kada će postići gol, već započeti goleadu igrači Vest Hema. Umesto toga, izblokiran pokušaj Kerera u 38. minutu kao da je u potpunosti „čekićare“ izbacio iz ritma a fudbalerima TSC-a dao krila.

Tako su u sudijskoj nadoknadi prvo preko Saše Jovanovića nakon kornera mogli do prednosti, ali je njegov maestralan pas ka drugoj stativi posle kornera Stanića osujetila odbrana rivala, da bi nakon novog udarca iz ugla Nemanja Stojić loptu poslao tik iznad prečke.

No, to je bio samo uvod u ludnicu – u 48. minutu pala je koncentracija igračima Vest Hema, Petar Stanić je ukrao loptu i sjurio se ka golu TSC-a i maestralno pogodio mrežu Lukaša Fabijanskog za 1:0, nakon čega je usledila salva zvižduka navijača tima iz Londona što je dovelo do brzog „otrežnjenja“ i nove serije napada „čekićara“.

Odolevali su igrači TSC-a u nastavku sve do 66. minuta, kada je Benrama centrirao, Kudus ušao u duel sa Petrovićem a defanzivac TSC-a zatresao mrežu svog tima.

Samo četiri minuta kasnije posle kornera Kudus je na drugoj stativi dočekao loptu i zakucao je u mrežu za preokret, a poraz hrabrog TSC-a „zapečatio“ je rezervista Tomaš Souček u 82. minutu skokom i udarcem glavom.

Na kraju, 3:1 za Vest Hem, ali i nada TSC-a da će u narednim utakmicama protiv Frajburga i Olimpijakosa uspeti ne samo da se umeša u borbu za neki bod, već i za treću poziciju koja vodi u Ligu konferencija.

U drugoj utakmici ove grupe Frajburg je sa 3:2 savladao Olimpijakos.

Vest Hem – TSC 3:1 (0:0)

(Petrović autogol 66, Kudus 70, Souček 82 – Stanić 48)

Stadion: London; Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Vest Hem: Fabijanski, Kerer, Mavropanos, Ogbona, Kresvel (od 46. Emerson), Fornals (od 61. Antonio), Vord-Praus, Paketa (od 87. Korne), Kudus, Ings (od 76. Souček), Benrama

TSC: Simić, Antonić, Stojić, Đorđević (od 69. Krstić), Cvetković, Radin, Đakovac (od 81. Ćirković), Kuveljić (od 81. Vulić), Petrović (od 81. Rakonjac), Stanić, Jovanović (od 90+2′ Mirčevski)

Standings provided by Sofascore

Vest Hem - TSC 3:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar