Tumbaković
Foto: Starsport

Selektor Ljubiša Tumbaković priznao je da je Srbija u pojedinim detaljima možda i bolje izgledala u Moskvi protiv Rusije, nego u nedelju uveče protiv Turske, poručivši i da praktično zna tim pred meč decenije u Oslu idućeg meseca.

„Koliko je utakmica bila daleko pre par meseci, toliko se ona približila. Termini u septembru uslovno su bili ključni za našu pripremu te utakmice. Hteli smo kroz naše okupljanje ovih 5,6 treninga da pokušamo da napravimo prepoznatljivost i ideju. To su bili neki detalji u Rusiji, mnogo bolji nego što smo pokazali večeras. Prvo poliuvreme nismo imali energiju. Drugo poluvreme nismo mogli da iskrontrolišemo način, zbog crvenog kartona. Promenili celu ekipu u odnosu na meč protiv Mađara, sada su bili u dosta jačem sastavu. To je legitimno to je Turska. Ako ima nešto dobro nismo primili gol, moram da budem realan, nismo puno toga pokazali. Ali smo iskazali s igračem manje. Pokazali smo kompaktnost, žeju da se ostvari rezultat. Nismo primili gol, ajde sad taj bod. Ostaje taj problem u samoj organizaciji igre do onog što treba da rezultatira u oktobru. ja se nadam da će kroz pripremu klubova da podignu formu“, počeo je izlaganje selektor Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Sigurno će biti mnogo kritika na račun zbog odluke da Kolarov igra na poziciji kada to nije njegova pozicija?

„Ne vidim razlog da bude kritika. Ako razmišljam o Kolarovu, to je greška to je prvi žuti karton. Sudija je svirao i pokazao karton. Ono što je Kolarov napravio tokom prvog poluvremena je jako dobro. I u klubu igra na toj poziciji. Situacija je uslovila da je Maksimović povređen i Sergej, morali smo da pravimo neku situaciju, ambijent koji nam je odgovarao. Greška je napravljena u veznom redu. Ako želimo nešto da promenimo, onda moramo u tom pravcu da budemo dominantni, da protok lopte bude brži“.

Na čemu da gradimo optimizam?

„Ovo nije prava slika, stalno izbegavam da kažem ono što mislim. Ukupno nemamo par treninga zajedno. Pojedinci došli bez treninga, bez ijedne utakmice“.

Da li ste vi zadali zadatak Maksimoviću i Gudelju da tako često vraćaju lopte unazad, ali je to jednostavno bila njihova odluka na terenu?

„Forsiram neku igru prema napred, ne zavisi to samo od nas. Videli ste koliko su se podigli, posebno u prvom poluvremenu. Poslednja trećina prvog poluvremena kada smo prišli golu. Njih dvojica, ne Gudelj i Maksimović, eventualno bi trebali da ubrzaju igru. To je ideja. To što ne sprovedeš nije samo tvoja odluka, to je i do protivnika. Ima puno stvari koje urade dobro, kada budu ušli u trenažni proces, biće to mnogo bolje“.

Da li imate dileme pred meč s Norveškom?

„Nemam puno dilema. Te dileme će zavisiti od spremnosti, zdravstvenog stanja. Ovo što je bilo na ovom okupljanju ovih 27, 28 igrača, to je ono najbolje što Srbija ima“.

Da li Kolarov može da igra u Norveškoj?

„Da!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare