Foto: Printscreen Instagram / Sportski svet / Daily Mail

Fudbalski navijači Nemačke i Engleske sukobili su se u petak uveče posle meča "pancera" i Španije na Evru.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Fudbalska reprezentacija Nemačke eliminisana je sa Evropskog prvenstva kom je Nemačka domaćin, i to posle poraza od Španije 2:1 u Štutgartu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kostur turnira odlučio je da se „finale pre finala“ odigra za prolaz među četiri najbolje ekipe na prvenstvu, gde je završila Španija posle produžetaka golovima Danija Olma i Mikela Merina.

Merinov gol u 119. minutu svakako nije lagano pao Nemcima, što se videlo i posle ispadanja njihovog nacionalnog tima na ulicama Dizeldorfa.

Tamo je došlo do žestoke tuče i nasilnih scena, gde su Englezi provocirali domaće fanove pre nego što su počeli da se pesniče.

Policija je morala da interveniše i razdvoji navijače koji su pili tokom celog dana u Alštadu, a jedan očevidac događaja, prema pisanju Dejli Mejla piše da su Englezi provocirali Nemce zbog poraza od Španije.

Zatim su počeli da pevaju pesmu: „Jeste li ikad videli da Nemačka pobedi u ratu“, a grupa njih se potukla.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sportski Svet 24 (@sportskisvet24)

Letele su čaše, baš kao i pivo dok je interventna jedinica napravila kordon i sprečila durge ljude da prilaze lokalu „Stejk-haus“

Tuča je relativno brzo bila gotova, ali su Englezi opet probali da potpale sukob pevajući „La viva Espanjol“.

Policija je nakon toga poslata da razdvoji grupe navijača i da ih drži odvojenima. Englezi su pravili probleme i u prvim danima prvenstva kada su se sukobljavali sa navijačima Srbije, sa kojom su bili u grupi C na Evru.

Engleska je pobedila jedino Srbiju u grupi sa 1:0, posle čega je sa prvog mesta otišla u lakši deo žreba i u osmini finala pobedila Slovačku sa 2:1 posle produžetaka, pa je u borbi za polufinale čeka okršaj sa Švajcarskom.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Atmosfera u Nemačkoj pre prvog meča četvrtfinala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare