Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vikend posle reprezentativnih aktivnosti i još jednog kraha fudbalera Srbije, doneo je neke odlične partije "orlova" na klupskom nivou, ali je većina bila na poštedi.

Veliki broj igrača odigrao je tri naporne utakmice za nacionalni tim, a poraz od Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo ostavio je dubok i poseban trag.

Ni deklasiranje Rusije (5:0) nije mnogo pomoglo, osim što smo imali još jednu predstavku kao zalog za budućnost. Samo da se to sve u budućnosti i naplati nekim uspehom i plasmanom na veliko takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako, Srbije pod tim imenom i dalje neće igrati na Evro, a reprezentacija ni posle punih 20 godina…

Do nekih novih kvalifikacija, „orlovi“ će uspehe tražiti u svojim klubovima, pa je proteklog vikenda bilo i te kako zapaženih partija.

Sjajnu formu nastavio je Filip Mladenović. Levi bek Srbije blistao je u nacionalnim dresu i golom protiv Krakovije za 1:0 doneo svojoj Legiji vrednu pobedu

U Holandiji je Ajaks rutinski slavio protiv Heraklesa (5:0) uz pogodak kapitena Dušana Tadića, koji se ekspresno oporavio od povrede zbog koje je preskočio Ruse.

Mali srpski derbi imali smo u francuskoj Ligi 1, gde je Monpelje Mihaila Ristić savladao Strazbur Stefana Mitrovića (4:3), a bivši fudbaler Crvene zvezde trijumfu i goleadi doprineo je asistencijom.

Predrag Rajković, kao i mnogi srpski reprezentativci, nije branio za svoj Rems u duelu protiv Nima (0:1).

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na teren se posle problema sa koronavirusom vratio Filip Đuričić (do 73. minuta), koji je mnogo nedostajao Srbiji, i njegov Sasulo odmah je slavio na gostovanju Veroni (2:0) za koju nije igrao Darko Lazović.

Nisu igrali ni Aleksandar Kolarov za Inter, ni Saša Lukić za Torino, a milanski tim je u velikom preokretu od 0:2 do 4:2 došao do celog plena. Utakmicu Lacija i pobedu nad Krotoneom 2:0 u gostima preskočio je Sergej Milinković-Savić.

Fjorentina je neočekivano poražena od novajlije u Seriji A Beneventa (0:1), a Nikola Milenković i Dušan Vlahović odigrali su ceo meč za Violu.

PROČITAJTE JOŠ

U Španiji – korona. Luka Jović je bio pozitivan na Covid-19 po povratku u Madrid i, logično, nije bio u timu Reala u remiju sa Viljarealom 1:1.

Ne i iz istog razloga, ali zato što je bio u društvu srpskog napadača, i Nemanja Maksimović je preskočio utakmicu svog Hetafea, a ekipa iz predgrađa Madrida odigrala je 0:0 na gostovanju Eibaru za koji je branio Marko Dmitrović i sačuvao mrežu domaćina.

Nije igrao ni Nemanja Gudelj, već je sa klupe gledao kako njegova Sevilja dobija Seltu 4:2.

Na Ostrvu je Fulam poražen na svom terenu od Evertona (2:3), a Aleksandar Mitrović je sa klupe ušao u 58. minutu. Kristal Palas Luke Milivojevića ovog ponedeljka (18.30) gostuje Barnliju u 9. kolu Premijer lige.

Vredi istaći i dobar učinak Filipa Kostića u remiju 1:1 Ajntrahta sa Lajpcigom – odigrao je svih 90 minuta. Hofenhajm je na svom terenu takođe odigrao nerešeno (3:3) protiv Štutgarta, a Mijat Gaćinović je za domaći tim na terenu bio od 76. minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar