Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Sledeće Evropsko prvenstvo proći će bez Srbije, a lista najskupljih igrača koji propuštaju turnir dovoljno govori o tome koliko je ispadanje od Škotske tragično.

Srbija ima i skupe i kvalitetne igrače, ali kada dođe trenutak da se kvaliteti sprovedu u delo, zatajimo, i to redovno u poslednjih 20 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Dug je spisak „orlova“ koji nisu igrali na Evropskom prvesntvu, jer je 2000. godina poslednja u kojoj smo igrali, još pod imenom Jugoslavija.

Ima igrača i iz aktuelnog sastava koji su propustili priliku i postoji mogućnost da neće biti u timu Srbije kada se budemo borili za Evro 2024, ali bi igrači poput Sergeja Milinković-Savića i Luke Jovića mogli da predvode generaciju.

Upravo su njih dvojica na listi 10 najskupljih, uz Nikolu Milenkovića i Filipa Kostića, a zanimljivo je da je igrač Reala tek poslednji na ovoj listi jer mu je pala cena zbog loših igara i slabe minutaže u Realu.

Na prvom mestu je Jan Oblak, slovenački golman koji je procenjen na čak 80 miliona funti, drugog smo mi izbacili, norveška zvezda Erling Holan „težak“ je 71,5 miliona.

Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Treći je Sergej Milinković-Savić (58 miliona), četvrti Miralem Pjanić (45 miliona), na petom mestu je još jedan Norvežanin, Martin Edegard (40 miliona).

Šestu poziciju dele Filip Kostić i Kostas Manolas (28,5 miliona), sledi Nikola Milenković (25 miliona), a njegova cena bi mogla da poraste jer i Fjorentina nije želela da ga se odrekne za ovakvu sumu.

Na dnu liste su Albanac Maraš Kumbula i Luka Jović (22 miliona).

Da ironija bude veća, Filip Kostić je jedan od tragičara ove liste, jer je rizičnim dodavanjem poklonio loptu Škotima kod njihovog vodećeg gola. Ruku na srce, Kostić je tek oporavljen i nedovoljno spreman ušao u meč, zato je i odigrao ispod nivoa, pa i ovo ide „na dušu“ selektoru Ljubiši Tumbakoviću, koji je napravio nekoliko kockarskih odluka u sastavljanju startnih 11.

Ipak, čini se da su u Evropi najviše tugovali zbog odsustva Holana. Posle ispadanja Norveške, svi vodeći mediji pisali su kako su ispali Norvežani predvođeni sjajnim golgeterom, bez akcenta na tada sjajnu partiju „orlova“, koji su napadača Borusije potpuno neutralisali.

Top 10 lista najskupljih igrača koji propuštaju Evro

Jan Oblak, Slovenija, 80 miliona funti

Erling Holan, Norveška, 71,5

Sergej Milinković-Savić, Srbija 58

Miralem Pjanić, BiH, 45

Martin Edegard, Norveška 40

Filip Kostić, Srbija, 28,5

Kostas Manolas, Grčka 28,5

Nikola Milenković, Srbija 25

Luka Jović, Srbija, 22

Maraš Kumbula, Albanija, 22

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar