Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uprava španskog kluba Sevilje je ljuta na Fudbalski savez Srbije zbog tretmana koji je imao Nemanja Gudelj.

Defanzivni vezista španske ekipe je odigrao više od 300 minuta za manje od nedelju dana u dresu srpskog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Kako navodi „Mundo deportivo„, trener Sevilje Đulen Lopetegi je upozorio koliko će njegov tim biti oslabljen zbog igara članova ekipe za nacionalne selekcije.

On je istakao da će velika potrošnja igrača uticati i na njihovo povređivanje, te dodao da su oni bili izloženi naporima koji su veći od savetovanih.

„U tom smislu bes koji Sevilja oseća prema Fudbalskom savezu Srbije je jasan pošto je Gudelj odigrao gotovo tri kompletne utakmice i više od 300 minuta, tako da sigurno neće imati snage za utakmicu Sevilje protiv Selte u subotu“, navodi se u tekstu.

I sam autor teksta je ljutit, s obzirom na to da je Srbiju „preselio“ u Grupu C Lige nacija, iako je srpski tim posle pobede nad Rusijom i trijumfa Mađarske nad Turskom izborio opstanak u Grupi B.

„Srbija je igrala protiv Škotske, Mađarske i Rusije, u sve tri utakmice Gudelj je bio starter, a protiv Škotske je igrao i do penala. Igrao je 120 minuta protiv Škotske, te po 90 minuta protiv Mađarske i Rusije. Gudelj je u poslednjoj utakmici zamenjen tek u nadoknadi vremena, iako je Srbija imala osiguranu pobedu još ranije“, navodi se.

Autor piše da je Sevilja imala sličan problem sa napadačem Holandije Lukom de Jongom koji je odigrao utakmice protiv Španije i BiH, ali je protiv Poljske na terenu bio samo šest minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare