Dejan Stanković
Foto: Starsport.rs ©

Dejan Stanković, trener fudbalskog kluba Crvena zvezda, održao je konferenciju za medije pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa iz Tiraspolja.

Stankovićevi puleni su prvi meč odigrali daleko ispod očekivanja, na beogradskoj Marakani rezultat je bio 1:1, ali je Stanković istakao da, uprkos tome, veruje da njegovi izabranici imaju sve što je potrebno kako bi prošli dalje.

PROČITAJTE JOŠ...

Trener Zvezde prvo je istakao da je duel protiv Šerifa najvažniji meč u sezoni jer je prva sledeća utakmica za njegovu ekipu:

„Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znamo šta ova donosi i klubu, ali i navijačima“, rekao je Stanković na početku konferencije, nakon čega je dodao da bi pristup kao protiv Kairata, kada je Zvezda slavila 5:0, trebalo da bude sasvim dovoljan za plasman u plej-of, iako je istakao da očekuje drugačiji meč:

„Mislim da će biti različito, pritisak je uvek tu. Igrati za Zvezdu i biti u Crvenoj zvezdi samo po sebi nosi dozu velikog pritiska pogotovo što je jedan rezultat, ako bude sve kako treba uradili smo bolji start nego prošle sezone. Prošle godine smo ispali u trećem krugu, ako prođemo dalje to je pomak prema napred tako da imamo taj pritisak rezultata i pritisak ka nečem boljem u novoj sezoni.

Znamo koliko to donosi samom klubu, znamo šta to znači za navijače i za same igrače. Radimo na tome i nećemo odustati, znamo da je svima to mnogo važno tako da pritisak postoji. Zavisi od nas kako ćemo ući u meč, ako uđemo onako kako treba, kako mi znamo, kao što je to bilo protiv Kairata mogu samo da budem optimista. Svesni smo da smo u prvoj utakmici imali malu konfuziju, ali mogu da razumem da se to dešava. Zbog važnosti meča, punog stadiona i atmosfere. Meni je samo bitno da taj odnos kao što je bio protiv Kairata bude od prvog minuta. Ako tako bude bilo, a ubeđen sam da hoće imamo velike šanse da prođemo dalje.“

Crveno-beli su na put otišli bez Milana Pavkova, a šansu u napadu bi trebalo da dobije Luis Dioni:

„Nije imao nikakav problem, odmorio sam ga jer je kasnije došao na pripreme, a odmah je ‘gurnut u vatru’. Svi koji su krenuli na put su zdravi“, rekao je Stanković.

Za kraj, upitan da prokomentariše moguće produžetke ili penale, rekao je:

„Igrači se sami javljaju, nema tu problema, ako dođe do penala. Spremni smo za 90 i za 120 minuta. Penali su, ako dođe do njih, jedna lepa lutrija, posle 120 minuta treba ući hladne glave i velikog srca“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar