Jović, Vlahović, Ristić i Mladenović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dušan Tadić obeležio je u dresu Ajaksa vikend za nama, nije izostao ni novi pogodak Dušana Vlahovića, opet je zablistao Filip Kostić, a Filip Mladenović igra u životnoj formi.

Uvod u vikend bio je novi pogodak Vlahovića, sada u ubedljivoj pobedi Fjorentine od 3:0 protiv Specije.

Reprezentativnom napadaču to je bio 9. gol u Seriji A ove sezone, a upisao je i asistenciju u važnom trijumfu.

PROČITAJTE JOŠ

Standardan u timu Fjorentine bio je i štoper Nikola Milenković, i obojica su odigrala ceo meč na svom terenu.

Torino je odneo važne bodove u borbi za opstanak, slavio je takođe u petak na gostovanju Kaljariju (1:0), a Saša Lukić je na terenu proveo 78 minuta uz žuti karton.

U La Ligi je Nemanja Maksimović (igrao do 88. minuta) sa Hetafeom bio na pragu osvajanja boda u Sevilji protiv Betisa, ali domaćin je slavio u finišu meča (1:0).

Golman Marko Dmitrović nije mogao da spreči minimalan poraz Eibara u Elčeu (1:0). Nemanja Gudelj sa Seviljom ovog ponedeljka (21) gostuje Osasuni, za kraj 24. kola Primere.

Subotu je obeležio fenomenalni Filip Mladenović koji je sa Legijom deklasirao Vislu Plok (5:2), a reprezentativni levi bek postigao je dva gola i zabeležio asistenciju. Bivši defanzivac Crvene zvezde definitivno se nalazi u životnoj formi, sa pet pogodaka i osam asistencija u dosadašnjem delu poljskog šampionata gura Legiju ka naslovu prvaka.

I Filip Kostić igra sezonu iz snova, sa Ajntrahtom ruši sve iz kola u kolo, pa je pao čak i Bajern – 2:1.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Kragujevčanin je blistao u Frankfurtu za trijumf protiv nemačkog i evropskog šampiona, uz 10. asistenciju ove sezone u Bundesligi. Starter u Ajntrahtu bio je i drugi srpski reprezentativac Luka Jović, koji je igrao do 68. minuta.

Debakl Šalkea u rurskom derbiju sa Borusijom Dortmund (0:4) propustio je Matija Nastasić zbog povrede, a istim rezultatom Hofenhajm je deklasirao Verder, za koji je Miloš Veljković odigrao prvo poluvreme.

Domaći tim je slavio bez povređenog Mijata Gaćinovića.

Poraz je pretrpela i Herta kod kuće od Lajpciga sa 0:3, a Nemanja Radonjić igrao je poslednjih pola sata za domaćina iz Berlina.

U francuskom prvenstvu, Predrag Rajković je sa svojim Remsom izborio vredan bod na teškom gostovanju u Sent Etjenu (1:1), a i Stefan Mitrović (igrao ceo meč, dobio žuti karton) je sa Strazburom uzeo bod protiv Anžea u duelu bez pogodaka.

Mihailo Ristić je zbog povrede propustio pobedu Monpeljea nad Renom 2:1.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Nedelju je obeležio čudesni Dušan Tadić. Kapiten Ajaksa bio je trostruki asistent u pobedi holandskog velikana protiv Sparte iz Roterdama (4:2).

Tako je „desetka“ Srbije došla do cifre od po 15 golova i asistencija ove sezone u dresu mašinerije iz Amsterdama.

U Seriji A, Lacio je ostvario minimalnu pobedu u neizvesnom meču sa Sampdorijom (1:0), a ponovo je asistent bio Sergej Milinković-Savić, koji je odigrao svih 90 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Darko Lazović je takođe odigrao ceo meč za Veronu, koja je odnela bod sa gostovanja Đenoi rezultatom 2:2, a strelac za goste bio je i mladi reprezentativac Ivan Ilić, zamenjen osam minuta pre kraja.

Sasuolo sa Filipom Đuričićem u sastavu (igrao do 71. minuta) remizirao je 1:1 sa Bolonjom Siniše Mihajlovića.

Na Apeninima je i Nikola Maksimović (zamenjen u 78. minutu) gostovao sa Napolijem u Bergamu, a Atalanta je ubedljivo slavila – 4:2.

Radovali su se i fudbaleri Intera u milanskom derbiju, i to rezultatom 3:0 protiv gradskog rivala, što je Aleksandar Kolarov, već po navici, ispratio sa klupe nero-azura.

U poslednjem meču 25. kola Premijer lige mogao bi da nastupi Luka Milivojević, čiji Kristal Palas gostuje Brajtonu ovog ponedeljka od 21 čas. Aleksandar Mitrović propustio je pobedu Fulama nad Šefild junajtedom (1:0) zbog korone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar