piksi
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Stojković Piksi, srpski fudbalski trener i legenda Crvene zvezde postaje selektor Srbije do kraja sledeće nedelje, potvrdio je za portal Nova.rs.

Stojkoviću je stigao papir iz Kine koji ga oslobađa obaveze prema dosadašnjem klubu, pa nema formalnih prepreka koje bi ga sprečile da preuzme kormilo reprezentacije, što nam je potvrdio u kratkoj prepisci.

PROČITAJTE JOŠ:

Pregovori Fudbalskog saveza Srbije i Piksija trajali su nekoliko meseci, praktično od odlaska Ljubiše Tumbakovića sa klupe nacionalnog tima.

Razlaz sa Tumbakovićem je potvrđen sredinom decembra, a više puta se pisalo da je Guangžu jedina kočnica za dogovor Stojkovića sa FSS.

Zbog odlaska Tumbakovića, reprezentaciju je na dve prijateljske utakmice krajem januara vodio Ilija Stolica, dok će je Stojković voditi u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine.

On se navodno odrekao više od polovine sume od 3,6 miliona evra, ali ga i na klupi Srbije čeka dobar ugovor i mesečna plata od 50.000 evra uz bonus od milion evra u slučaju plasmana u Katar.

Srbija već u martu startuje u kvalifikacijama utakmicama protiv Irske i Portugala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram