Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Defanzivac Crvene zvezde Radovan Pankov verovatno se najviše nervirao tokom meča šesnaestine finala Lige Evrope sa Milanom (2:2) i za Nova.rs otkriva kako je doživeo okršaj u Beogradu.

Meč srpskog prvaka i italijanskog giganta obeležili su dva poništena gola Milanu, crveni karton levom beku domaćina Milanu Rodiću i dva pogotka sa bele tačke.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno, ostaje žal što nismo napravili bolji rezultat, mislim da smo bili bolji rival od Milana. Da nije VAR-a, prvi gol verovatno ne bi bio poništen, a drugi jeste bio ofsajd, ne bih to ni nazivao poništenim golom“, kaže Pankov za Nova.rs.

Milan je do vođstva stigao uz dosta sreće, nakon što je štoper crveno-belih, u želji da izbije loptu u korner, savladao golmana Milana Borjana. Posle izjednačenja u režiji Kange iz penala, i Pankov je skrivio najstrožu kaznu.

„Bio je to splet nesrećnih okolnosti. Video sam da imam dva igrača iza sebe i hteo sam da izbijem u korner, ali se tako namestilo… Tako je to kad radiš, nekad si junak, a nekad tragičar. Srećom, Pavkov me je izvukao. Krivo mi je što se to desilo, ali se nadam ispravci sledeće nedelje“.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Drugi gol Milana pao je posle duela Pankova i Tea Ernandeza u kazneneom prostoru srpskog prvaka. Grčki sudija Sidiropulos pokazao je na belu tačku, a VAR potvrdio odluku, iako se ni na snimku ne vidi najjasnije kako je tačno napravljen prekršaj, uz blag kontakt rukom.

„Ja sam za VAR, ako se koristi pravilno. Čovek je jedva čekao kontakt. U Italiji se to svira, ali po meni to ne bi smeo da bude penal. Da nisam pao preko njega verovatno ne bi bio penal, ali šta da se radi, u Engleskoj bi se za to dobio žuti karton za simuliranje“, ističe Pankov.

Crvena zvezda je u odnosu na neke prethodne sezone u Evropi pokazala drugačiju igru. Nije se čekao protvnik i ekipa je pokazala jasnu želju da se nadigrava, što je razlika koju je doneo Dejan Stanković.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Orijentisani smo napadački, igramo hrabro. Zbog toga ostavljamo protivnicima više prostora za šanse, ali ih i sami više stvaramo. Ne igramo tako jake utakmce u ligi kao Milan i slaba liga je velika boljka“, rekao je Pankov.

Zvezda će u revanšu, 25. februara, igrati na San Siru bez Milana Rodića koji je zaradio isključenje i Nemanje Milunovića koji će propustiti meč zbog žutih kartona.

„Faliće nam i jedan i drugi, ali šta da se radi, to je fudbal. Idemo muški da se pobijemo, što se kaže. Nećemo odustati, probaćemo da koristimo situacije da odemo tamo po prolaz. Nećemo se predati, nemamo šta da izgubimo“, završio je Pankov za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare