Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Filip Kostić obeležio je vikend za nama kada je reč o učinku srpskih reprezentativaca na klupskom nivou.

Krilni napadač Ajntrahta bio je najzaslužniji za još jedan trijumf u nizu tima iz Frankfurta.

Filip Kostić je blistao na gostovanju Hofenhajmu i sa jednim golom i dve asistencije za pobedu 3:1 nastavio da gura ekipu ka plasmanu u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je i svih 90 minuta, dok je Luka Jović opet šansu dobio sa klupe, od 73. minuta, ovaj put bez konkretnog učinka. Mogao je srpski golgeter da uživa u partiji saigrača, sa kojim sjajno funkcioniše na terenu.

Njihov reprezentativni saigrač Mijat Gaćinović odigrao je prvi poluvreme u dresu poraženog domaćina.

Uvod u vikend bio je debi Nemanje Radonjića za Hertu, protiv Bajerna u Berlinu (0:1), a krilu na pozajmici iz Marselja je poništen i pogodak zbog ofsajda.

Šalke Matije Nastasića (odigrao ceo meč) poražen je na svom terenu od Lajpciga (0:3), a Miloš Veljković nije bio na terenu jer je odložen susret njegovog Verdera u Bilefeldu.

Na Apeninima je Dušan Vlahović sa Fjorentinom otvorio 21. kolo Serije A porazom od Intera 0:2. Srpski napadač igrao je do 74. minuta, a Nikola Milenković je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona.

Na drugoj strani, kapiten Srbije Aleksandar Kolarov opet je ostao na klupi nero-azura. Na „čizmi“ je starter bio i Darko Lazović, ali Verona nije uspela da izbegne poraz u Udinama (2:0).

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kolo je obeležio Torino čudesnim remijem u Bergamu protiv Atalante (3:3), jer su „bikovi“ posle 22 minuta igre gubili 3:0! Saša Lukić je igrao do 55. minuta za goste.

Sasuolo sa Filipom Đuričićem u startnoj postavi pretrpeo je neočekivan poraz kao domaćin od Specije (1:2), a srpski vezista zamenjen je u 64. minutu.
Nije se radovao ni Nikola Maksimović sa Napolijem u Đenoi, jer je makedonski reprezentativac Goran Pandev bio dvostruki strelac u trijumfu „grifona“ 2:1.

Sergej Milinković-Savić je bio adut Lacija i asistent za jedini gol u poslednjem meču 21. kola Kalča sa Kaljarijem na Olimpiku (1:0).

U subotu je Fulam nastavio borbu za opstanak u Premijer ligi, a Aleksandar Mitrović dao je doprinos osvajanju boda u meču sa Vest Hemom (0:0). Luka Milivojević bi mogao da se nađe na terenu u dresu Kristal Palasa koji gostuje Lidsu ovog ponedeljka od 21 sat.

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

U Francuskoj je Rems našeg Predraga Rajkovića gostovao Lorijenu, ali ni sjajne odbrane srpskog golmana nisu pomogle da se izbegne poraz – 1:0. Poražen je i Stefan Mitrović sa svojim timom Strazburom, i to ubedljivo sa 3:0 u Lionu od pretendenta na titulu.

U Ligi 1 radovao se Mihailo Ristić sa Monpeljeom, posle preokreta protiv Dižona (4:2), a bivši fudbaler Crvene zvezde odigrao je svih 90 minuta po levoj strani.

PROČITAJTE JOŠ

U La Ligi smo videli duel dvojice naših reprezentativaca, slavila je Sevilja sa Nemanjom Gudeljem (odigrao prvo poluvreme) rezultatom 3:0 protiv Hetafea, za koga je nastupao njegov imenjak Maksimović od prvog do poslednjeg minuta.

Marko Dmitrović nije mogao mnogo da pomogne Eibaru, pošto su poraženi u Osasuni 2:1. U poljskoj je Legija Filipa Mladenovića rutinski slavila protiv Rakova 2:0.

Prethodni vikend ostao je uskraćen za nove magije Dušana Tadića, pošto su mečevi holandske Eredivizije planirani za nedelju, među kojima je i duel Ajaks – Utreht, odloženi zbog snega. Iz istog razloga ni Uroš Spajić sa Fejenordom nije gostovao Groningenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar