Foto: Printscreen Twitter

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Spartu iz Roterdama 4:2 u meču 23. kola holandske Eredivizije, a srpski fudbaler Dušan Tadić još jednom je briljirao.

Tadić je pobedi svog tima doprineo sa čak tri asistencije za prvi, treći i četvrti gol, a bio bi još jedan da VAR nije poništio pogodak iz 24. minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Dušan je prvo asistirao Sebastijenu Aleu u 14. minutu za 1:0, da bi u 24, ne svojom krivicom ostao bez pogotka.

Kada je krenula kontra Ajaksa od gola, njegov saigrač, Brazilac Entoni je tražio loptu u prostor, bio je korak iza odbrane rivala i sudije su u skladu sa protokolom pustile da se napad završi.

Pošto je Entoni pronašao Tadića u kaznenom prostoru koji sekund kasnije, a Srbin postigao pogodak, on je poništen.

Na 2:0 „kopljanici“ su povisili u 37. minutu drugim pogotkom Alea, dok je Tadić u četvrtom minutu nadoknade prvog dela igre upisao drugu asistenciju.

Tada je Peru Šursku ostavio loptu prilikom izvođenja slobodnog udarca, a Šurs je bio dovoljno precizan, a njegov udarac snažan za 3:0.

Mohamed Kudus je u 50. minutu dao četvrti gol Ajaksa. Tadić je posle faula potrčao po levom krilu, tražio je dugu loptu i dobio je, a zatim poslao pred peterac za Kudusa i 4:0.

Sparta je preko Gravenberča u 53. i 91. minutu samo ublažila poraz, ali se Ajaks trijumfom učvrstio na prvom mestu sa 56 bodova, dok je Sparta na 12. poziciji sa 23.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar