Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zlatan Ibrahimović vređan je za vreme utakmice Lige Evrope, Crvena zvezda - Milan, samo zato što - igra za protivnički tim. Ili zato što je druge vere, ili druge nacionalnosti, ili... Šta god da je "razlog", pravi razlog ne postoji i opravdanja nema.

Psovke, uvrede, pi**aranje, deo su srpskog sportskog folklora. Nažalost. Rivalima se spominju majke, žene, u onim najgnusnijim verzijama i deca.

PROČITAJTE JOŠ

Da vam često bude muka samo da čujete te neke stvari, a ne da ih izgovorite. Kad je večiti derbi, porodice Borjan i Stojković su često u prvom planu, a ne fudbal.

Opet, nažalost, ni prvi ni poslednji put da je neko vređan kao što je Zlatan Ibrahimović na stadionu „Rajko Mitić“. Legendarni napadač samo je sedeo na delu zapadne tribine namenjenom rezervnim igračima Milana, a „čašćen“ je nakon što je levi bek Teo Ernandez u 12. minutu zatresao mrežu Milana Borjana i čiji je pogodak ubrzo VAR poništio.

„Nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Crvena zvezda će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koji je doživeo u našoj kući“, navodi se, između ostalog, u izvinjenju sa Marakane koje je adresirano legendarnom golgeteru.

Foto: Nova.rs

Počnimo od toga da niko ne zaslužuje da bude vređan samo zato što igra za protivničku ekipu. Postoje brojni drugi načini da se podrži voljeni tim, a vređanje biće da dolazi iz nemoći.

A, to svakako ne zaslužuje niko, posebno Ibra, koga su mnogi svojatali i nazivali Srbinom, onda kad im odgovara. Na primer, kad pomogne tim istim Srbima, jer zajedno sa Dejanom Stankovićem (igrali su u Interu od 2006. do 2009) donira pomoć nakon strašnih poplava koje su zahvatile našu zemlju 2014. godine.

Sadašnji trener Zvezde je tada pokrenuo kampanju u kojoj je prikupljen novca za izgradnju 28 stanova u Obrenovcu, jednom od mesta koje je najviše stradalo prilikom nepogode.

Foto: EPA/MATTEO BAZZI

A, dogovor je bio da se ne priča o Zlatanovoj donaciji, ali se za gest švedskog napadača, poreklom iz BiH, kasnije ipak saznalo.

I ne želi da se priča o tome, jer to nije uradio da bi se pričalo, da bi se hvalisao, već jer je želeo da pomogne našem narodu. Narodu u kojem se nađe neki „prostak pojedinac“, kako ga je nazvala i Zvezda u klupskom izvinjenju, da bi, verovatno, neke svoje frustracije probao da izleči na stadionu.

A, taj isti Zlatan je „najveći Srbin“ kada slavi golove i rekorde uz pesme Nade Topčagić, kad se šali, kad priča naš jezik, jezik koji razumeju svi na ovim prostorima…

Što se kaže žargonski, „upalila se vređalica“, kojoj nikad nije vreme, a sad baš nije bilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare