Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Još jedan više nego dobar vikend naših reprezentativaca, uz golove i asistencije, ali i zavidnu minutažu u klubovima.

U Seriji A, Saša Lukić je bio starter u remiju Torina sa Đenoom (0:0) i igrao je do 71. minuta, a Nikola Maksimović je pružio dobru partiju u dresu Napolija. U derbiju kola na stadionu „Dijego Maradona“ savladan je Juventus (1:0).

Sampdorija je slavila u meču sa Fjorentinom (2:1), a jedini gol za „violu“ postigao je Dušan Vlahović.
Od prvog minuta u timu „ljubičastih“ bio je i Nikola Milenković, i obojica su provela svih 90 minuta na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajni centarfor prethodno je proglašen za najboljeg igrača Fjorentine u januaru, a to priznanje nije jedino Vlahoviću, već je i jedan od trojice najboljih mladih napadača, rođenih posle 1. januara 2000.

Sasuolo je odneo ceo plen sa gostovanja Krotoneu (1:2), a Filip Đuričić je odigrao ceo meč kod pobednika. Za poraženog domaćina od 66. minuta na terenu je bio Miloš Vulić.

Drugi veliki derbi Kalča odigran je u Milanu, a Intera je sa 3:1 srušio Lacio, za koga je jedini strelac bio Sergej Milinković-Savić.

Sjajni visoki vezista odigrao je celu utakmicu, dok je Aleksandar Kolarov i ovaj put ostao na klupi novog lidera Serije A – Inter ima 50 bodova, jedan više od gradskog rivala.

U Bundesligi ništa novo – Filip Kostić nastavio je sa fantastičnim partijama. Ajntraht je kod kuće dobio Keln (2:0) uz novu asistenciju srpskog reprezentativca i sada se nalazi na trećoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Luka Jović je još jednom krenuo sa klupe, ušao je u 70. minutu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hertha BSC (@herthabsc)

Sa klupe su šansu dobili i Nemanja Radonjić (od 58. minuta) u remiju svoje Herte u Štutgartu (1:1), odnosno Mijat Gaćinović (od 64. minuta) koji je sa Hofenhajmom odneo bod i Dortmunda – 2:2.

Miloš Veljković je igrao prvih 45 minuta duela Verder – Frajburg (0:0), dok Matije Nastasića nije bilo u protokolu Šalkea za gostovanje Union Berlinu, i taj meč je takođe završen bez pogodaka.

Vikend je obilovao mnogim rezultatskim iznenađenjima, jedno od najvećih svakako je trijumf Monpeljea u Lionu (1:2), a za goste je do 68. minuta igrao Mihailo Ristić.

Predrag Rajković je zabeležio jubilarni, 50. nastup pred golom Remsa u francuskom šampionatu, u remiju sa Lensom 1:1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Predrag Rajkovic (@rajkovicpredrag)

Stefan Mitrović je po običaju komandovao odbranom Strazbura u pobedi na neugodnom gostovanju Mecu (1:2).

U La Ligi, Nemanja Maksimović je igrao do 58. minuta u porazu Hetafea na svom terenu od Sosijedada (0:1).

Marko Dmitrović je sa Eibarom osvojio važan bod za opstanak (1:1) protiv Valjadolida, takođe kod kuće.

Sevilja je savladala Uesku (1:0) i svih 90 minuta u veznom redu pobedničkog tima odigrao je Nemanja Gudelj.

Ni u Holandiji ništa novo, sve protiče u znaku Ajaksa koji je uz novu asistenciju kapitena Dušana Tadića slavio na gostovanju Heraklesu (0:2). „Kopljanici“ su prvi na tabeli Eredivizije sa 53 boda, šest više od PSV uz meč manje nakon 22 kola.

Fejenord je deklasirao Viljem II sa 5:0, što je Uroš Spajić ispratio sa klupe domaćina. Nije igrao ni mladi vezista Luka Ilić, zbog suspenzije, a njegov Tvente slavio je na gostovanju Viteseu sa 2:0.

Na Ostrvu je Luka Milivojević odigrao svih 90 minuta za Kristal Palas koji je neočekivano doživeo težak poraz od Barnlija (0:3). Aleksandar Mitrović propustio je pobedu Fulama na gostovanju Evertonu (2:0) zbog koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar