Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Poznati fudbaler iz Gane i nekadašnji igrač Čelsija i Njukasla Kristijan Atsu vraćen je u domovinu u kovčegu.

On je poginuo u zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju, pošto je u Turskoj igrao za Hatajspor.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegov nekadašnji saigrač iz Porta, brazilski bek Danilo podelio je jednu veliku životnu lekciju kojoj ga je naučio Atsu, koji je u Turskoj ostao zbog gola Kasimpaši u 97. minutu, iako je u nedelju uveče pre zemljotresa imao let za Francusku.

Danilo kaže da se čudio momku iz Gane zbog jednog gesta koji isprva nije razumeo.

„Momenti koje smatramo običnim mogu da nas nauče velikim lekcijama. Sećam se dobro naših zajedničkih ručkova u Portu, ili večera u hotelu Sol Verde u Espinju, gde si uvek jeo celo pile, sa sve kostima. Tako je. I kosti. Mi smo se, u svojoj plitkosti, tome uvek smejali i pričali: Koliko je gladan Atsu? Sve dok jednog dana, bez potrebe da objašnjava, a uvek je sve prihvatao lagano i sa širokim osmehom, nije objasnio odakle je navika da jede i kosti. Detinjstvo ga je naučilo da se ništa ne baca, sve što imaš, jedeš, jer ne znaš kada će i koliki biti sledeći obrok“, počeo je Danilo emotivnu priču o momku koji je posle više od deset dana mrtav izvučen iz ruševina.

U vezi sa Atsuom je bilo oprečnih informacija i pisalo se da je pronađen živ, samo da bi se u čitavom haosu to brzo demantovalo, a neizvesnost nastavila sve do tragičnog kraja.

„Prokletstvo, ta tvoja priča me je pogodila pravo u stomak. Među nama, tokom poslednjih dana u Portu
si mi tražio dres kao suvenir i rekao: ‘Kad postanem otac, reći ću deci jednog dana da sam igrao sa Danilom’. A bio si mi inspiracija, da to uopšte nisi ni znao. Pričaću deci jednog dana da sam igrao i sreo takvo ljudsko biće kao što si ti. Počivaj u miru, brate“, napisao je Danilo.

Atsu je u Portu igrao od 2011. do 2013. godine, s tim što je u sezoni 2011/2012 bio na pozajmici u Rio Aveu. Danilo je u Portu proveo period od 2012. do 2015. godine, posle čega je igrao za Real i Mančester siti, da bi 2019. došao u Juventus.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar