Foto:Zoran Lončarević

Izvršni odbor Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije i zvanično je predložio Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Džajić bi, ukoliko bude izabran, trebalo da vodi srpski fudbal do 2026. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jednoglasnom odlukom i na veliko zadovoljstvo svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, na sednici održanoj 20. februara, u Aranđelovcu, kandidovan je Dragan Džajić, najveće fudbalsko ime u našoj zemlji za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, za mandatni period 2022-2026“, piše u odluci sa potpisima Nebojše Živanovića i Darka Bradonjića, predsednika i generalnog sekretara regiona koji je predložio Džajića.

Mnogo je polemike bilo prethodnih nedelja i meseci u vezi sa kandidatom za predsedničko mesto, na kom je već viđen Branislav Nedimović.

Njegovo ime se pojavilo nakon što je Crvena zvezda „minirala“ izbor Nenada Bjekovića na mesto predsednika Saveza. Bjeković je funkciju vršioca dužnosti obavljao od maja 2021. godine.

Usred svega se pojavilo i ime Nemanje Vidića koji je jasno stavio do znanja da hoće da se uključi u trku, a postao je član Skupštine FSS preko Jedinstva iz Uba.

Vidić je rešio da popravi stanje, naveo je da ima podršku bar pet delegata što je jedan od preduslova i da će se kandidovati.

Džajić je u međuvremenu na sednici u Aranđelovcu verifikovan kao prvi zvanični kandidat, a Sport Klub piše da je nekadašnji as i operativac Crvene zvezde dobio podršku 20 delegata, što je skoro četvrtina od ukupnog broja u Skupštini Fudbalskog saveza.

BONUS VIDEO: Nedimović ili Vidić? Pitali smo građane ko bi bolje vodio srpski fudbal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare