Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Zavšrena je grupna faza Evropskog prvenstva u fudbalu u grupi C u kojoj je igrala Srbija i ispala, a iz te grupe tri ekipe idu dalje.

Engleska je završila kao prva sa pet bodova, dok su drugo i treće mesto zauzeli Danska i Slovenija sa po tri boda, ali je na kraju ispala potpuna konfuzija oko toga kako je utvrđen redosled.

PROČITAJTE JOŠ

Obe ekipe su imale isti broj bodova, gol razliku i broj datih golova, pa je prvobitna informacija bila da je pala presuda zbog kvlaifikacija.

Učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio je na strani Danske, koja završila kao prvoplasirana i to takođe u grupi sa Slovenijom, zbog boljeg međusobnog skora, iako su i tamo imali isti broj bodova.

Ipak, kako je UEFA zvanično potvrdila dan posle utakmica trećeg kola C grupe, presudan je ipak bio broj žutih kartona, jer je u toku utakmice žuti karton dobio asistent selektora Slovenije, trener Milivoje Novaković.

Taj detalj je na kraju promakao, ali to je bio razlog zašto je Danska završila ispred, a Slovenci sigurno neće tugovati. Ovo je najveći uspeh u istoriji, a očekuje ih i lakši deo žreba.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare