Foto: Printscreen X / Felix Tamsut

Proslavljeni nemački fudbaler i već neko vreme preduzetnik, Lukas Podolski odigrao je poslednju utakmicu u karijeri protiv Kelna.

Čovek koji je 13 godina igrao za nemačku reprezentaciju i koji je profi karijeru počeo u Kelnu, simbolično je poslednju odigrao protiv tog kluba u dresu Poldija 11 u kom su igrali njegovi nekadašnji saigrači iz Nemačke i poslednjeg kluba Gornjika iz Zabža.

PROČITAJTE JOŠ:

Podolski je od drugog, pa preko prvog tima Kelna došao do Bajern Minhena, gde je proveo tri godine, pre nego što se vraito u Keln.

Bio je i u Arsenalu, Interu, Galatasaraju, Visel Kobeu i Antaliji pre odlaska u Gornik 2021.

Od tada je bio deo tima „rudara“, a sada je sa 39 godina rešio da se oprosti od fudbala. I to u suzama.

Treći najbolji strelac u istoriji „pancera“ sa 49 golova bio je deo događaja u kom je učestvovalo još oko 50.000 ljudi na stadionu Rajnenergi u Kelnu.

Dao je čak i gol u 11. minutu protiv svog nekadašnjeg kluba, koji je na kraju pobedio sa 5:3.

Podolski će sada moći da se posveti svom biznisu sa lancem restorana brze hrane koji mu je prethodnih godina doneo milione i učinio ga jednim od najbogatijih fudbalera.

Na oproštaju su bili i Joakim Lev, Hansi Flik, Manuel Nojer, Per Mertesaker, Benedikt Hevedes, a Podolski je otišao među navijače sa bakljom u rukama i suzama u očima.

Lukas je poznat u srpskoj javnosti ponajviše po tome što mu je Vladimir Stojković odbranio penal na Mundijalu u Južnoj Africi kada je Srbija pobedila Nemačku sa 1:0, golom Milana Jovanovića.

BONUS VIDEO: Golčina 18-godišnjeg momka iz Brage protiv Porta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar