Dragan Stojković Piksi Foto:Jure Makovec / AFP / Profimedia

Piksijeva borba urodila plodom.

FIFA je donela zvaničnu odluku da reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru mogu da imaju po 26 igrača i da će tokom mečeva biti dozvoljeno po pet izmena.

PROČITAJTE JOŠ

U odnosu na prethodni Mindijal u Rusiji, to su tri igrača više koja selektori mogu da povedu na prvenstvo.

Što se tiče pet izmena, to je postalo praksa u klupskim takmičenjima od početka pandemije koronavirusa, pa je i FIFA prihvatila tu promenu.

Za ovu ideju ze posebno zalagao selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Piksi je bio aktivni učesnik „koučing panela“ tokom samita FIFA u Dohi pre nekoliko meseci. Srpski selektor dva puta se javljao za reč i izneo nekoliko zanimljivih ideja, od kojih je jedna zaintrigirala ljude iz FIFA.

„Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično“, jasan je Stojković.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija nalaze se u grupi G zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Prvi meč igraju protiv prvog favorita Brazila 24. novembra u u Lusailu.

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 21. novembra do 18. decembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar