Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan je objavio saopštenje u vezi sa dešavanjima na 163. večitom derbiju protiv Crvene zvezde.

U njemu se odgovara i zašto se u loži stadiona u Humskoj 1 našao Veljko Belivuk, u javnosti poznatiji kao Velja Nevolja koji je prezentovan kao jedan od vođa navijača Partizana.

Njegovo prisustvo u loži iz Crvene zvezde je protumačeno kao pokušaj zastrašivanja.

PROČITAJTE JOŠ

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

„FK Partizan je oduvek bio sjajan domaćin svim fudbalskim gostima dobrih namera. Delegacija kluba podno tenka bila je primljena u svečanoj loži našeg stadiona uljudno, mnogo srdačnije nego što je delegacija FK Partizan bila ugošćena na stadionu podno tenka. Tako je jednom dočekana napadom njihovih navijača na ložu u kojoj je sedela, pa je zandarmerija morala da prati člnanove uprave Partizana, a drugi put guranjem u tu istu ložu ogromnog balona u obliku falusa, što je direktor kluba podno tenka karakterisao kao „simpatičan performans.“

Sinoć su u svečanoj loži našeg stadiona sedeli i predstavnici članovi Skupštine kluba iz redova navijača koji imaju statutarne predstavnike u Skupštini. Dakle, oba predstavnika navijača koji su sinoć utakmicu posmatrali iz centralne lože Partizanovog stadiona su predstavnici članova najvišeg klupskog upravnog organa i tu su se našli u skladu sa Statutom FK Partizan.

Međutim, u centralnoj loži našeg stadiona obreo se sinoć jedan opasan kriminalac, čovek sa Interpolove poternice, čovek kojem srpsko pravosuđe duže od tri godine ne zakazuje ročišta i ne postupa po javno podignutoj optužnici za malverzacije i nepočinstva u fudbalskim transferima, sve čekajući da ovaj predmet zastari.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Javno postavljam pitanje ko štiti ovog Alfa doktora i opasnog kriminalca i kada će njemu biti zakazao ročište? Da li je Srbija pravna država i zašto se u njegovom slučaju ne poštuje clan 172. Dušanovog zakonika „Sudije da sude strogo po zakonu a ne u strahu od carstva mi“.

To važi kako za nosioce pravosudnih funkcija, tako i za fudbalske sudije.

Sinoćni Elvisov ples, tog kralja sudijskog rokenrola, dvojica igrača kluba podno tenka su iskoristili da i oni zaplešu jezivu kasapinsku igru. Tako je jedan mesar pozdravljao udarcem s leđa bez lopte Asana koji je ga je, onako hitar, brzo pretrčao (za šta se dobija direktan crveni karton) a drugi, već dokazani kasapin, koji seje strah po terenima širom Srbije, kopao oči Sumi jer je znao da mu je ovaj igrač više puta istumbao golmana.

Elvis je u drugom poluvremenu zaplesao svoj rokenrol. To je bilo tako očigledno da je direktor Parizana ukazao na jedan poznat scenario koji se desava u najvišim strukturama FSS. To što je jedan tabloid tu prepoznao jednog drugog čoveka je znatno veće pitanje za taj tabloid: zašto je u tim rečima Partizanovog direktora, koje sa političkim stvarima nemaju nikakve veze, prepoznao jedog političara?

Sledstveno ovome, FK Partizan će medijima dostaviti dokaze o sudijskom nepočinstvu tokom poslednjeg derbija i dalje ponosno se boriti za oba trofeja do samog kraja“, navodi se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

SVE O 163. VEČITOM DERBIJU

Partizan objasnio otkud Velja Nevolja u loži na derbiju

Malo fali da fudbala uopšte ne bude… I šta posle? Rat?!

Bura zbog penala za Zvezdu: “Znao sam da će to da uradi”

Simović sa derbija pravo u Madrid – kao pomoć Jovanoviću

“Eraković budućnost Zvezde, navijači mogu mirno da spavaju”

Brutalne psovke na Zvezdin račun iz lože posle penala VIDEO

Katai: Još su ‘vruće glave’, ali idemo po titulu

Vuletić odgovorio Terziću: Ne znam ko štiti kriminalca

Mrkela: Vazura javno da kaže ko je zvao sudiju u poluvremenu

Borjan: Ostavićemo Partizanu najlepša mesta za Evropu

Vazura za Nova.rs: Sudija dobio poziv koji se ne odbija

Terzić: Sramota Partizana i specijalni gosti da nas zastraše

“Pokazali smo zašto Zvezda ne može da nas dobije u derbiju”

Sudijski ekspert: Bio je i korner i penal za Zvezdu

Katai jedina svetla tačka, Erakovićev prvi derbi za zaborav

Banjak oterao sve od gola, Jojić postao tragičar

Povreda, penal, koškanje – derbi imao sve osim pobednika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare