Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su u 163. prvenstvenom večitom derbiju odigranom u Humskoj, bez prisustva navijača - 1:1 (1:0). Crno-beli su rano poveli preko Filipa Stevanovića, da bi ih bespotreban faul Miloša Jojića u kaznenom prostoru doveo samo do boda, jer je penal hladnokrvno realizovao Aleksandar Katai.

PROČITAJTE JOŠ

Vladimir Stojković – 6

Iskusni čuvar mreže korektno je odradio posao. Pratio je igru, komandovao odbrani, a u 25. minutu je pravovremeno istrčao na vrh kaznenog prostora i stigao je do lopte pre Dijega Falčinelija, čime je sprečio Italijana da dođe u izglednu priliku da postigne pogodak.
Nije mogao bolje da reaguje kod penala Kataija u 75. minutu, išao je na „čitanje“ strane, ali je promašio.

Aleksandar Miljković – 6

Zaustavio u potpunosti vihornog Veljka Nikolića od koga su u crveno-belom taboru dosta očekivali.
Odličan u defanzivnim zadacima, pošto je Partizan rano došao do prednosti nije imao previše potrebe da „juri“ napred i da srlja.
Korektan derbi za povratnika u Humsku, koji je došao na insistiranje novog-starog trenera Stanojevića.

Maki Banjak – 7

Dobijao bez problema vazdušne duele, pre svega s Falčinelijem. Gospodario je šesnaestercom crno-belih i odlično delovao u tandemu sa Svetozarem Markovićem. Nije komplikovao, često je ničije lopte ispucavao daleko od Stojkovićevog gola. Malo je nedostajalo u 61. minutu da posle idealnog centaršuta Natha zatrese Borjanovu mrežu.

Foto: STARSPORT/Srdjan Stevanovic

Svetozar Marković – 6,5 (do 88. minuta)

Odlično se talentovnig defanzivcac pozicionirao, a iako mu je svega 20 godina prilično lako je izlazio na kraj s Falčinelijem, pre svega zbog dobrog „čitanja igre“. U potpunosti opravdao poverenje trenera koji ga je „bacio u vatru“ od prvog minuta 163. večitog derbija.

Slobodan Urošević – 6,5

Neutralisao Željka Gavrića. Ako je neko pomislio da če mu Zvezdin dribler praviti probleme, prevario se. Urošević je odigrao odlično, uvek je bio blizu lopte, rivalu nije ostavljao prostora. Seckao je igru sitnim faulovima kada je bilo potrebe.

Filip Stevanović – 7 (do 62. minuta)

Dovoljno je napisati da je postigao gol za vođstvo i da je rutinski odreagovao na asistenciju Sume, koji je oberučke prihvatio „poklon“ Erakovića. Ali, osim toga delovao je prilično inspirisano na terenu, pokazavši zbog čega je biser Partizana.
Na desnom krilu je pravio dosta problema rivalu, u nekoliko navrata je s lakoćom „promešao“ Rodića, dok je u nekim situacijama gubio duel s fizički nadmoćnijim i iskusnijim levim bekom Zvezde.

Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Sejduba Suma – (od 15. Lazar Marković)

Asistirao Filipu Stevanoviću za gol u šestom minutu, posle čega je zbog povrede oka morao da napusti igru i prebačen je u bolnicu. Nedovoljno vremena je proveo na terenu da bi bio ocenjen.

Bibars Natho – 6 (do 62. minuta)

Iskusni Izraelac završio je posao na sredini, pre svega defanzivno. Nije dozvolio Zvezdinim kreativcima da se „razmašu“ na sredini, bio brz i stamen na lopti. Malo je nedostajalo da upiše asistenciju Makiju Banjku u 61. minutu posle maestralnog centaršuta posle jednog faula. Samo minut kasnije prepustio je mesto Milanu Loli Smiljaniću.

PROČITAJTE JOŠ

Saša Zdjelar – 6

Prilikom svakog njegovog kontakta s loptom bila je prisutna ta neverovatna fanatičnost, želja da se osvoji koji metar i da se nešto konkretno uradi s loptom. Iako važi za defanzivnog veznog, često je išao napred i osvajao prostor u duelima sa Sanogoom.

Miloš Jojić – 6 (do 88. minuta)

Počeo meč na levom krilu. Veliki posao odradio je i u defanzivnim zadacima, gde je pomogao Uroševiću da udvoje Gavrića, ali je napravio glupost u 73. minutu kada je posle kornera povlačio Sanoga, što je glavni sudija Simović okarakterisao kao prekršaj i penal za Zvezdu.
Iskusan igrač kao on nije sebi smeo da dozvoli takvu početničku grešku.

Takuma Asano – 6

Japanac se u prvom poluvremenu sasvim solidno snašao u ulozi špica, nakon što je ekipu napustio Umar Sadik. Dobro je delovao sa Filipom Stevanovićem. Bio je blizu postizanja gola u 43. minutu, kada je šutirao tik poded desne stative Borjanovog gola. U drugom delu je prekomandovan na levo krilo, da bi opet bio vraćen na špica.
Malo je nedostajalo da lucidnim pokušajem petom u 89. minutu zatrese mrežu Zvezde.

Foto: STARSPORT/Srdjan Stevanovic

REZERVE

Lazar Marković – 6 (od 15. umesto Sume)

Hitronogi Čačanin koji je možda bio očekivan i za startera, u potpunosti je opravdao poverenje trenera Stanojevića. Borio se, trčao, zadavao dosta problema defanzivcina Crvene zvezde, koji ga nisu štedeli, pa je često zbog „batina“ završavao na travi. Dobro je odradio ofanzivno posao, vraćao se i nazad da pomogne dvojici zadnjih veznih Nathu i Zdjelaru.
Morao bolje da reaguje u 41. minutu kada je išao „jedan na jedan“ sa Borjanom, ali je neodlučnošću dozvolio da mu se na tom putu ispreči Eraković.

Aleksandar Lutovac – 6 (od 62. umesto Stevanovića)

Uneo je bivši ofanzivac Rada svežinu, pokušao je prodorima i brzinom da napravi razliku na desnom krilu, ali bez prevelikog uspeha. Rodić ga je na iskustvo zaustavio.

Milan Smiljanić – 6 (od 62. umesto Natha)

„Ginuo“ za svaku loptu na sredini terena, kao što to i obično radi, pogotovo u derbijima. Nije filozofirao kada mu je lopta u posedu, igrao je prvom do sebe, brzo se oslobađao lopte.

Uroš Vitas – (od 88. minuta)

Nedovoljno vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Ivan Obradović – (od 88. minuta)

Nedovoljno vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar