Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde golom Aleksandra Kataija iz jedanaesterca stigli su do boda u 163. večitom derbiju, ali pogodak ofanzivca sa bele tačke u 74. minutu samo je delimično popravio bledi utisak koji je šampion Srbije ostavio na gostovanju u Humskoj.

Milan Borjan – 6,5

Bio je na visini zadatka, mada nije ni imao previše zahtevan posao uprkos inicijativi rivala. Možda je mogao bolje da reaguje kod gola rivala, ali daleko od toga da snosi krivicu za loptu u mreži.

Marko Gobeljić (do 69. minuta) – 6

Očekivalo se da pruži više, posebno u ofanzivi. Mučio se sa hitrim krilima crno-belih, a nije uspevao ni da uposli ofanzivce centaršutevima sa boka koji su uglavnom bili ili prekratki ili prejaki. Mogao je da pokrene svoj tim u 52. minutu kad se našao u izglednoj šansi, ali je pogodio stativu.

Miloš Degenek – 6

Očekivalo se da kao iskusniji od dvojice štopera „zakrpi“ rupe u defanzivi, ali nije pružio partiju koju će pamtiti. Stopio se u sivilo defanzivne linije šampiona Srbije.

Strahinja Eraković – 5,5

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Debtantski derbi neće pamtiti po dobrom. Pogrešio je u 5. minutu i poklonio gol rivalu, na šta se nadovezalo još nekoliko grešaka. Ipak, sa 19 godina stekao je dragoceno iskustvo i u nekoliko situacija reakcijama pokazao da su greške isključivo plod treme i neiskustva.

Milan Rodić – 6

Očigledan je umor sa kojim se levi bek bori iz utakmice u utakmicu. Poput Gobeljića, morao je da pruži više u napadu.

Seku Sanogo – 6,5

Defanzivni vezista prešao je put od ponora do zvezda i nazad. Krenuo je nervozno, napravio grub prekršaj nad Sumom i rano zaradio žuti karton. U završnici susreta iznudio je penal, a onda još jednom pokazao mračniju stranu i u duelu na sredini terena napravio prekršaj za drugu javnu opomenu, pa je u svlačionicu otišao nekoliko minuta pre saigrača.

Veljko Nikolić – 6,5

Nije uspeo u potpunosti da iskoristi ukazanu šansu. Trudio se da dođe do izražaja protiv iskusnih veznih igrača crno-belih, lucidnim potezima ostavljao je klub u životu. Bio je začetnik većine akcija crveno-belih, ali je sa nekoliko grešaka bacio blagu senku na izdanje u Humskoj.

El Fardu Ben (do 69. minuta) – 6

Skromna partija Zvezdinog ofanzivca. Ostao je u senci Partizanovih štopera, bez karakterističnih proigravanja i udaraca. Moro je sa Kataijem da podeli „muke“ u ofanzivi.

Željko Gavrić (do 46. minuta) – 6

Pokazao je želju, ali je bio evidentan uticaj povrede od koje se nije u potpunosti oporavio. Očigledno zbog zdravstvenih problema zamenjen je već u 46. minutu kad je mesto ustupio Spiridonoviću.

Aleksandar Katai – 7

Bio je najraspoloženiji pojedinac u redovima Zvezde. Lucidnim potezima stvarao je probleme defanzivcima Partizana na boku. U završnici prvog dela igre poslao je sjajan centaršut iz slobodnog udarca, ali Falčineli nije uspeo da dodavanje pretoči u pogodak. Na kraju, korektnu partiju ukrasio je golom iz jednaaesterca.

Dijego Falčineli (do 85. minuta) – 6,5

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Pokazao je da ima golgeterski potencijal, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Najbliži pogotku bio je u završnici prvog dela igre kad je uspeo glavom samo da okrzne loptu. Nedostajali su mu centimetri da uputi bolji udarac i izraste u junaka.

Izmene

Srđan Spiridonović od 46. minuta – 6,5

Doneo je tračak svežine. U uvodnim minutima nastavka kreirao je akciju iz koje je Gobeljić pogodio stativu, ali je morao da takve pozeze ponavlja učestalije.

Milan Pavkov od 69. minuta – 6

Uveden da pomogne Falčineliju u špicu, ali je ostao neprimetan. Neigranje prethodnih meseci očigledno je ostavilo traga.

Milan Gajić od 69. minuta – 6

Zamenio bledog Gobeljića, ali nije napravio pomak u igri crveno-belih.

Vukanović od 85. minuta – neocenjen

Prekratko bio na terenu da bi ostavio konkretan utisak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar