Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sudijski ekspert i bivši arbitar Zdravko Jokić analizirao je 163. večiti derbi i sporne situacije, odnosno problematične detalje na meču u Humskoj.

Partizan je vodio golom Filipa Stevanovića iz petog minuta, izjednačio je Aleksandar Katai iz penala u 75. posle duela Miloša Jojića i Sekua Sanogoa. Zdravko Jokić kaže da je sve bilo čisto.

PROČITAJTE JOŠ

„Vidi se da Jojić povlači Sanoga za dres, bio je penal. Sve je jasno. U toj gužvi možda igrači misle da sudija to neće da vidi, Jojić je prihvatio odluku sudije, vidi se da je igrao u Nemačkoj“, rekao je Jokić gostujući na TV „Arena sport“.

Osvrnuo se i na vrlo bitan detalj koji je prethodio penalu.

„Da li je bio korner? Jeste, prilikom šuta Kataija lopta je zakačila Smiljanića, sudija Simović je bio na dva-tri metra odatle i odmah je pokazao na korner“.

Bivši fudbalski arbitar izdvojio je ukupno 11 detalja sa 163. večitog derbija i opšti je zaključak da je sudija Novak Simović uspešno odradio posao.

„Nije svirao male prekršaje, dozvolio je da se igra, što mu ranije nije bio stil. Često je puštao prednost, vrlo dobro je obavio posao. Igrači su se odlično ponašali u prvom poluvremenu i olakšali su mu posao. Na primer, lakat Falčinelija u lice je žuti karton i igrači Zvezde moraju da vode računa o tome i u evropskim utakmicama koje ih čekaju“, naglasio je Jokić i dodao:

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„U situaciji kada je Gobeljić pogodio stativu nije bio u ofsajdu, što je pomoćnik Milovan Ristić odlično procenio“.

Bile su i dve zamerke, ali ne krucijalne za konačan rezultat.

„Simović je propustio da pokaže žuti karton usled neumerene snage prilikom faula Banjka nad Benom u finišu prvog poluvremena. Takođe, Partizanu nije dosuđen korner kada su Banjak i Rodić bili u skoku“, osvrnuo se Jokić na dobar pokušaj štopera Partizana glavom posle prekida Jojića na isteku sat vremena igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare