Oskar Minambres igrao u Realu, danas prodaje duvan
Foto: Screenshot Youtube Mario Alonso

Često poznati sportisti posle karijere u kojoj uživaju u svakakvim (ne)dozvoljenim luksuzima moraju da žive potpuno drugačije, ali se sada pojavila još jedna priča o čoveku koji je gotovo potpuno ostao bez novca.

Oskar Minambres je poznat samo onim pravim ljubiteljima fudbala, a bio je velika nada Real Madrida u eri moćnih „Galaktikosa“. Debitovao je za Real 2002. godine, pa je delio svlačionicu sa Zinedinom Zidanom, Dejvidom Bekamom, Ronaldom, Luisom Figom, Raulom, Robertom Karlosom. Spisak velikana je zaista impresivan.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, njega nije sputala luda glava već problemi sa stalnim povredama zbog čega nikada nije zaradio novac koji mu se predviđao. U trenutku kada je veliki novac prisitizao u fudbal igrao je na poziciji desnog beka, a iako je potpisao petogodišnji ugovor odigrao je tek 42 susreta.

Otišao je na pozajmicu u Espanjol u sezoni 2004/2005 gde je doživeo tešku povredu kolena zbog koje je dugo odsustvovao sa terena. Posle više od godinu dana prešao je Herkulas gde je ponovo osetio bol u kolenu i kraj karijere u 26. godini.

Danas ima 43 godine i prinuđen je da prodaje duvan kako bi prehranio porodicu.

„Morao sam da se brinem o porodici, to je najvažnije“, poručio je bivši defanzivac.

Danas sa suprugom radi u kiosku.

„Nikada nisam bio pušač, ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u životu. Šteta što mi se karijera prerano završila, imam osećaj da sam mogao još dugo, dugo da igram“, otkrio je fudbaler koji je u karijeri osvojio i trofej Lige šampiona.

BONUS VIDEO Hari Kejn – het-trik protiv Majnca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar