Foto: Frederic Chambert - Panoramic/DP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Utakmica između Argentine i Maroka u grupi B fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu ostaće upamćena kao jedna od najskandaloznijih u istoriji ne samo fudbala, već i sporta generalno zbog niza događaja koji su bacili ljagu na spektakularno otvaranje turnira u "gradu svetlosti".

Šta se, zapravo, dogodilo?

Marokanci su imali prednost od 2:1 kada je u 16. minutu sudijske nadoknade Argentina stigla do poravnanja preko Kristijana Medine, i to nakon jedne od najhaotičniih akcija sezone kada je posle jedne sjajne odbrane golmana Maroka i pogođene prečke Medina glavom sa peterca loptu sproveo u mrežu.

PROČITAJTE JOŠ...

Argentinci su počeli da slave, ali je ono prekinuto kada su navijači Maroka počeli da na teren ubacuju razne predmete, Argentince gađaju petardama, dok je određeni broj navijača i utrčao na igralište.

Sudija Glen Niberg iz Švedske je pokazao igračima da krenu put svlačionice, zbog čega su mnogi pomislili da je meč završen, što je čak stajalo i na sajtu FIFA.

No, posle sat vremena pauze ispostavilo se da je meč zapravo prekinut kako bi navijači napustili tribine stadiona u Sent Etjenu.

Kada su stečeni uslovi za nastavak utakmice, Šveđanin je u pratnji igrača dve selekcije izašao na teren kako bi pregledao VAR snimak i pogodak Argentine poništio zbog ofsajda.

Na kraju, Marokanci su ipak stigli do pobede.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar