Dušan Vlahović rešeta mreže i igra u sjajnoj formi
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Dobar vikend srpskih reptrezentativaca je iza nas. Blistali su Dušan Vlahović i Filip Kostić, a zapažene partije prikazali su i Predrag Rajković, i Sergej Milinković-Savić.

Ajntraht našeg Filipa Kostića nastavio je sa dobrim partijama u drugom delu Bundeslige, a sve na krilima našeg asa koji je bio izvanredan u novom trijumfu, u gostima protiv Majnca 2:0.

Zapažen je bio i Miloš Veljković koji je sa Verderom osvojio veoma važan bod na teškom gostovanju u Leverkuzenu (1:1).

PROČITAJTE JOŠ

Šalke, čiji je boje od prvog minuta branio Matija Nastasić, dočekao je Hofenhajm Mijata Gaćinovića i posle „sto godina“ ostvario pobedu (4:0). Prvu nakon 30 vezanih prvenstvenih utakmica!
Ceo plen mnogo će mu značiti u borbi za opstanak.

U Ligi 1, Predrag Rajković je bio siguran na golu Remsa u pobedi protiv Sent Etjena (3:1), a Stefan Mitrović je dao doprinos trijumfu Strazbura 1:0 u gostima protiv Lensa. Srpski štoper ušao je na teren od 46. minuta.

Nemanja Radonjić je kao starter igrao sat vremena u remiju bez golova njegovog Marselja u Dižonu. Bod je uzeo i Mihailo Ristić, čiji je Monpelje odigrao 1:1 sa Nantom kod kuće, a bivši fudbaler Crvene zvezde na terenu je bio od 64. minuta.

Na Ostrvu su se igrali mečevi FA kupa, a Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, odigrao je svih 120 minuta u eliminaciji KPR rezultatom 2:0 posle produžetaka (0:0, 0:0).

Luka Milivojević je sa klupe gledao poraz i eliminaciju svog Kristal Palasa od Vulverhemptona – 1:0.

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Derbi holandskog šampionata igrao se u Amsterdamu gde je Ajaks dočekao PSV. Imali su gosti dva gola prednosti, ali je onda na scenu stupio Dušan Tadić koji je asistirao Promesu za prvi pogodak, a sve vreme jedan od kapitena „orlova“ zadavao je velike probleme odbrani tima iz Ajndhovena.

U Roterdamu se igrao gradski derbi Sparte i Fejenorda, slavio je sastav Uroša Spajića (0:2) koji je igrao od prvog minuta za holandskog velikana.

Luka Ilić je u dresu Tventea na terenu bio do 80. minuta, u ubedljivoj pobedi na gostovanju Emenu rezultatom 4:1.

Serija A je ponovo bila u znaku naših igrača, pogotovo Dušana Vlahovića. Srpski golgeter postigao je jedini, pobedonosni pogodak za Fjorentinu u duelu sa Kaljarijem (1:0).

Ujedno je bivši napadač Partizana potvrdio da igra u sjajnoj formi, i da je ne samo budućnost, već i sadašnjost srpskog fudbala. Nikola Milenković je standardno obavio svoj deo posla u defanzivi.

Saša Lukić je sa Torinom poražen na gostovanju lideru Milanu (2:0), dok je Lacio Sergeja Milinković-Savića odradio dobar posao u Parmi (0:2) uz sjajnu partiju i asistenciju našeg reprezentativca.

Foto: EPA-EFE/PASQUALE BOVE

Slavio je i Nikola Maksimović sa Napolijem u Udinama (1:2), a u derbiju kola Roma je igrala sa Interom 2:2 na svom terenu. Za goste je Aleksandar Kolarov ušao od 82. minuta.

Starter je bio i Filip Đuričić na gostovanju sa Sasuolom u Torinu, gde je Juventus slavio 3:1, ali tek kada su gosti ostali sa igračem manje.

Darko Lazović nije bio u sastavu Verone, za koju je Ivan Ilić odigrao ceo meč u pobedi 2:1 nad Krotoneom, za koji je svih 90 minuta na terenu proveo još jedan bivši fudbaler Zvezde, Miloš Vulić.

U 18. kolu La Lige, Nemanja Gudelj ostao je na klupi Sevilje koja je pobedila Sosijedad 3:2, dok je Luka Jović zbog povrede propustio podelu plena (0:0) između Reala i Osasune.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar